Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че Атлетик (Билбао) е заслужавал да продължи напред в Лига Европа. Испанският тим победи “червените дяволи” и в реванша с 2:1, след като спечели на “Олд Трафорд” с 3:2. Така с общ резултат 5:3 Атлетик се класира за четвъртфиналите, жребият за които е днес от 14:00 часа българско време.

“Атлетик Билбао заслужено победи. Не мисля, че имаме от какво да се оплакваме. Пуснахме лек гол през първото полувреме, а това бе последното нещо, което искахме. Не мога да повярвам, че се случи. Първото полувреме беше равностойно, справяхме се добре. Те играха по-силно в началото на второто полувреме, можеха да вкарат два-три гола. Към края ние получихме импулс в играта си след попадението на Уейн Рууни, но това не беше достатъчно, за да постигнем каквото и да било“, заяви Сър Алекс.

“Всеки мач може да те научи на нещо – независимо дали печелиш или губиш. Разочароващо е, разбира се. Отпаднахме от Шампионската лига, а сега и от Лига Европа. Днешното отпадане не може да ни облекчи. Имаме още 10 мача във Висшата лига. Има много време. Трябва първо да спечелим срещу Уулвърхямптън в неделя“, коментира още специалистът, който допълни: “Имаме един-двама контузени, затова прецених да заменя Рио Фърдинанд, Карик и Гигс, за да ги запазя за неделя. Това е.“/БЛИЦ