ЦСКА се провали в турнира за Купата на България и отпадна на четвъртфиналите след загуба с 1:2 от Септември (Симитли). “Червените” нямаха идея как да преодолеят тима от Западната “Б” група през първото полувреме, а едва при резултат 0:2 се сетиха да търсят попадение, каквото отбелязаха едва в 88-ата минута чрез Нджонго Присо. Головете за домакините реализираха Андон Гущеров и Атанас Николов в 31-ата и 49-ата минути. Така Купата на България продължава да бъде непревземаема за Стойчо Младенов, който днес записа първо поражение, след като се върна на треньорския пост в Борисовата градина. Трофеят пък ще има нов притежател, тъй като именно "червените" ликуваха с него през миналия сезон, когато на финала надвиха Славия с 1:0.

Младенов даде почивка на Жуниор Мораес, които имаше леки здравословни проблеми, а Пламен Крачунов пропусна двубоя заради наказание. Така бяха направени рокади в защитата, където се върна Петър Стоянов, а Николай Дюлгеров игра като опорен халф. Малко преди мача беше направена втора рокада в защитния вал, като Мартин Дечев излезе на мястото на Адемар. Отбранителното каре беше в състав Иван Бандаловски, Ангел Грънчов, Стоянов и Дечев. В халфовата линия Младенов заложи на Нджонго Присо, Борис Галчев, Дюлгеров и Антон Карачанаков. Присо и Карачанаков на няколко пъти размениха позициите си по фланговете. На върха на атаката беше Георгиан Паун, подпомаган от Станислав Костов.

Стефан Гошев, който води Септември, заложи на по-дефанзивна схема, но тимът му демонстрира острота и бързина при контраатаките. Анатоли Лулейски и Антон Гущеров много активно действаха по крилата, а опитният нападател Атанас Николов чакаше шанса си в наказателното поле на “армейците”.

Първото полувреме се игра в наказателното поле на домакините, но ЦСКА не успя да сътвори нищо опасно в предни позиции. Столичани изпълниха редица ъглови удари, но центриранията на Галчев бяха слаби и защитата на Септември се справяше без проблем с тях. В същото време втородивизионният тим заложи на контраатки и на няколко пъти затрудни защитата на “червените”. В 30-ата минута Присо финтира защитник и подаде към Костов, който се забави и позволи на съперник на отнеме. От това положение започна контра за тима от Симитли. Андон Гущеров беше изведен сам срещу Райс Мболи и без проблем го преодоля за 1:0.

До почивката ЦСКА продължи да натиска, но за цяло полувреме отправи само един точен удар в 12-ата минута чрез Костов, който беше много слаб и изобщо не затрудни Веселин Ганев.

След паузата Септември удвои с бърз гол. В 49-ата минута Атанас Николов получи добре от съотборник, освободи се от защитата и с прехвърлящ удар направи 2:0.

Стойчо Младенов реагира незабавно и веднага пусна Жуниор Мораес на мястото на статичния Паун. Присъствието на бразилеца се усети веднага и атаките на “червените” станаха по-чести и опасни. В същото време обаче съотборниците му не показаха равно на неговото ниво. Гол на Станислав Костов в 62-ата минута беше отменен заради засада. Най-големият пропуск направи Владимир Иванов малко след това, като от 3-4 метра не намери очертанията на вратата.

В 88-ата минута натискът на ЦСКА даде резултат и Нджонго Присо реализира първия си гол за отбора с удар под плонжа на вратаря. До края на двубоя елитния тим не успя да стигне до продължения и напуска турнира.

Септември чака жребия за полуфиналите утре заедно с Локо (Пд), Литекс и Лудогорец.

Мачът по минути тук

СЕПТЕМВРИ (Симитли) – ЦСКА 2:1
1:0 Андон Гущеров (31), 2:0 Атанас Николов (49), 2:1 Нджонго Присо (88)

 
460x284.jpgСептември: 12.Веселин Ганев, 14.Антон Тодоров, 6.Васил Кацарски, 24.Димитър Коемджиев, 2.Методи Илиев, 9.Антонио Михайлов, 7.Андон Гущеров (83 - Асен Топузов), 5.Иван Балтов, 19.Калоян Стоянов, 11.Анатоли Лулейски (74 - Цв. Николов), 18.Атанас Николов (70 - Т. Тодоров)
Резерви: 1.Васев, 8.Т. Тодоров, 20.Асен Топузов, 15.Антон Мангурев, 17.Цветан Николов, 21.Костадин Златанов, 16.Христов
 
cska.JPGЦСКА: 92.Райс Мболи, 11.Иван Бандаловски, 25.Ангел Грънчов, 22.Петър Стоянов, 23.Мартин Дечев (79 - Адемар), 99.Нджонго Присо, 26.Николай Дюлгеров, 18.Борис Галчев, 71.Антон Карачанаков (44 - 31.Иванов), 32.Георгиан Паун (50 - Мораес), 14.Станислав Костов
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 3.Адемар, 16.Александър Якимов, 7.Антонио Томас, 31.Владимир Иванов, 15.Станко Йовчев, 10.Жуниор Мораес

Симитли, стадион: “Септември”
Съдия: Владимир Вълков
Жълти картони: Антон Тодоров, Кацарски, Т. Тодоров, Коемджиев (Септември), Галчев, Дечев, Делгеров, Присо (ЦСКА)