Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън потвърди новината на БЛИЦ, че Димитър Бербатов ще продължи договора си с клуба, но през лятото най-вероятно ще бъде продаден. Шотландецът говори за ситуацията с Митко на пресконференцията си в Билбао, където утре от 20:00 часа "червените дяволи" излизат в реванша от 1/8-финалите на Лига Европа срещу местния Атлетик. В първата среща Юнайтед сензационно загуби с 2:3 на своя "Олд Трафорд" и класирането на 1/4-финалите е под сериозна въпросителна.

БЛИЦ беше първата медия, която съобщи, че мениджърът Емил Данчев беше в Манчестър, за да бъде удължен договорът на Митко. Тази вечер Сър Алекс потвърди информацията ни, заявявайки, че Бербо преподписва. По този начин "червените дяволи" се възползват от специалната клауза за продължаване договора на българина с още 12 месеца. Шотландецът обаче не може да гарантира на българския нападател, че редовно ще го използва и именно заради това оставането му на "Олд Трафорд" след края на настоящия сезон не е никак сигурно.

"Бербатов може да играе утре срещу Атлетик (Билбао), но имам много и добри опции с нападателите. Относно ситуацията с договора му - ще го продължим", съобщи Фъргюсън.

"Ще имаме нови разговори. Той иска да играе. И ние ще трябва да обсъдим това в края на сезона. За момента Бербатов остава в Юнайтед. Ще изслушам какво има да ни казва. Мисля, че го притеснява фактът, че не играе толкова често. Но за мен е трудно да му гарантирам това. Разбираемо е, че иска да играе, на 31 години. Това обаче може да го накара да се огледа за друг отбор след края на сезона", добави шотландецът.