Треньорът на Академик (София) Сашо Борисов коментира разразилия се скандал с пропадналия мач срещу Банско днес. Както БЛИЦ първи съобщи, двубоят между двата тима от Западната “Б” група не се игра. Той трябваше да се проведе днес от 15:30 часа, но след решение на ръководството на ЦСКА стадион “Българска армия”, на който трябваше да се играе срещата, остана затворен. Представители на Академик (София) се усъмниха в задкулисна игра срещу клуба. “Студентите” ще загубят с 0:3 служебно.

“Не ми се коментира тази ситуация. Получи се голям скандал. Искам да попитам хората от Банско, защо не се съгласиха да играем в Сандански. Оказаха се пълни страхливци, включително и изпълнителният им директор Красимир Горанов. Ако имаше мач в Сандански, можеше да ги бием, а явно от това ги беше страх. Какво като ги победим, голяма работа. Целта беше ясна – да паднем служебно и Банско да си вземе лесни три точки”, заяви Сашо Борисов пред БЛИЦ.

Около същата теза се изказа и президентът на Академик (София) Атанас Иванов. “Запазихме терена в Сандански, уредих хотел за нашия отбор в Благоевград. От Банско обаче ревнаха: “Не, теренът бил такъв, бил онакъв” и не се съгласиха да има мач там. Аз им предложих този вариант, защото знаех, че от ЦСКА няма да ни позволят да ползваме “Армията”. Поставиха ни пред свършен факт днес. След като отказаха да играем в Сандански хората в Банско знаеха, че нямаме друг избор и трябва да загубим служебно. Явно са били наясно, че ние няма как да използваме стадиона в Борисовата градина и нарочно отказаха да отидем в Сандански.”/БЛИЦ