Манчестър Юнайтед ще обяви утре, че договорът на Бербатов, който изтича на 30 юни, ще бъде удължен. Информационна агенция БЛИЦ първа днес съобщи, че личният агент на Митко – Емил Данчев, е заминал за Англия, за да се срещне със Сър Алекс Фъргюсън.
 
“Аз не съм оторизиран да говоря каквото и да е било”, заяви Данчев пред БЛИЦ. “Да, потвърждавам, че съм в Манчестър, но не мога да потвърдя нищо повече. Утре ще има пресконференция на клуба”, добави импресариото.
 
Нашата агенция научи, че Юнайтед и Бербо ще се разделят през лятото. Договорът на Митко е бил удължен днес именно поради тази причина, като в него е поставена клауза, в която е упомената цената на нападателя.
Това, че сър Алекс ще съобщи утре за новия контракт, в никакъв случай не означава, че Бербатов си е осигурил на 100 процента оставане на “Олд Трафорд” догодина. Точно обратното. Фъргюсън иска да избие поне част от милионите, които плати на Тотнъм през 2008 година. Тогава Юнайтед се раздели точно с 30 750 000 паунда.

”Сър Алекс никога няма да позволи някой да си тръгне с изтекъл договор. Особено когато са платени много пари за привличането му. Слушайте утре внимателно какво ще каже Фъргюсън - че ще има преподписване на контракта. Той обаче ще намекне, че предстои и раздяла през лятото с Бербатов”, добавиха източници на БЛИЦ.