Етър направи важна стъпка към завръщането в “А” група, като победи амбициозният тим на Спартак (Варна) с 3:2 на своя стадион. В мача съдията Александър Костадинов даде три дузпи – две за домакините и една за гостите. Тодор Колев се отчете с хеттрик за “болярите”. Начело на "соколите" дебютира треньорът Никола Спасов.

Колев откри резултата в 7-ата минута от бялата точка, като нарушението беше срещу Мартин Станкев. Станкев асистира за втория гол на тарана в 17-ата минута. Футболистът, който получи дузпа сам направи такава в 24-ата минута и Боян Илиев намали на 1:2. Малко преди почивката Спартак стигна до равенство след гол на Георги Бижев. При ситуацията имаше съмнения за засада и домакините бурно протестираха.

През второто полувреме двата тима играха по-предпазливо и чакаха шансовете си. В 90-aта минута Етър получи втора дузпа и Тодор Колев донесе успеха на тима си.

В Източната “Б” група битката на върха става все по-интересна. Лидерът Любимец падна от Несебър с 1:3 и така Любимец и Етър са начело с по 29 точки. Черноморец (Поморие) е с 28, Сливен и Нефтохимик имат по 26 точки, а “Ботев” (Пловдив) е с 25.

Резултатите от кръга тук

Всички резултати и класирането тук