Почетните граждани на Разград Кирил и Георги Домусчиеви ще издигнат трибагреника на националния празник 3 март в Разград. Собствениците на футболния клуб Лудогорец ще произнесат слова на площад "Възраждане" по време на тържествената церемония за Освобождението на България, съобщиха от община Разград.

Празникът ще започне в 12:00 часа. Фолклорни състави ще представят спектакъла "Ритмите на България". Венци и цветя ще бъдат поднесени на двата паметника на площад "Възраждане" - пред мавзолея костница и Войнишкия паметник, съхраняващи паметта на загиналите за освобождението на Разград руски воини и български опълченци.

Братята Кирил и Георги Домусчиеви бяха отличени с най-високото звание на Разград на празника на града 28 януари. Собствениците на ПФК Лудогорец и на "Биовет Разград" бяха избрани за почетни граждани заради приноса си в развитието на местната икономика и спорта.

В 15:30 часа на 3 март започва двубоят между Лудогорец и Берое - първият домакински мач на лидера в "А" група от пролетния полусезон.