Лидерът в "А" група Лудогорец се наложи с убедителното 4:0 срещу третодивизионния Дунав (Русе) в последната си контрола преди старта на пролетния полусезон. Проверката беше 60-минутна и се игра в Попово. Наставникът на Лудогорец Ивайло Петев не присъства на мача, тъй като е на треньорски курс в София. Помощникът му Тодор Попов също не беше на резервната скамейка заради вирус, който го извади от строя за няколко дни.

Още в 6-ата Лудогорец поведе в резултата с гол на бразилеца Кишада. Минута по-късно Кристиан Кабаселе се озова сам срещу вратаря на съперника, опита техничен прехвърлящ удар, но топката срещна гредата.

Натискът на Лудогорец продължи и в 12-ата минута Димо Бакалов удвои.

Последваха нови пропуски на Кишада и Кабаселе. В 28-ата минута пък десният бек Шоко можеше да вкара с удар от около 25 метра, но и той нацели гредата.

В 58-ата Димо Бакалов покачи на 3:0. Талантът от Сливен се разписа след разбъркване в наказателното поле на Дунав. До края гол вкара и появилият се на смяна словашки талант Якуб Хронец, който в 80-ата минута оформи крайното 4:0.

Така Лудогорец загря с победа преди първия си мач от пролетния дял на "А" група. В събота тимът на Ивайло Петев приема Берое на "Лудогорец Арена" от 15:30 часа.

ЛУДОГОРЕЦ - ДУНАВ (Русе) 4:0
1:0 Кишада (6), 2:0 Димо Бакалов (12), 3:0 Димо Бакалов (58), 4:0 Якуб Хронец (80)

Съставът на Лудогорец: Голубович (36-Радек Петър), Барт, Гулдан, Шоко, Кешчелан, Ст. Генчев, Витиня, Бакалов, М. Иванов, Кишада (60-Димитров), Кабаселе (52-Хронец)