Валенсия се класира за 1/8-финалите на Лига Европа след домакински успех над Сток Сити с 1:0 и общ резултат 2:0 от двата 1/16-финални мача с английския тим.

"Прилепите" можеха да открият резултата още във 2-а минута, но ударът на Парехо от фаул срещна гредата. Гостите обаче бяха отбора, който създаде повече опасности преди почивката. В 15-а удар на Джоунс с глава мина встрани от целта. Пет по-късно отново той не успя да вкара, след като бе чудесно изведен между двамата централни защитници на Валенсия. В 24-а минута домакините наказаха Стоук за пропуските, след като Жонас получи пас отдясно и оставен сам отблизо вкара за 1:0. Две по-късно пак Джоунс тества стража на "прилепите", който изби с вещина.

След почивката Валенсия заигра тактически много правилно, задържаше продължително топката и не даде почти никакви шансове на съперника. Головете ситуации почти липсваха. „Грънчарите” показаха старание, но в крайна сметка "прилепите", без да блестят особено, си свършиха работата и продължават напред.

На 1/8-финалите Валенсия ще се изправи срещу ПСВ Айндховен и Станислав Манолев, които отстраниха Трабзонспор с общ резултат 6:2.


stoke.jpg________________.jpg ВАЛЕНСИЯ - Сток Сити 1:0
(общ резултат 2:0)
1:0 Жонас (24)

Валенсия, стадион "Местая"
Съдия, Шефан Витберг (Шв)