Олимпик (Марсилия) победи у дома Интер с минималното 1:0 в първи мач между двата тима от 1/8-финалите на Шампионската лига. Победният гол за водения от Дидие Дешан тим падна буквално в последните секунди и бе дело на ганайския национал Андре Аею (90+3).

Срещата на „Стад Велодром” започна с натиск на гостите, които можеха да поведат още в 10-ата минута, но вратарят на Марсилия Стив Манданда отрази с вещина удар на уругвайския нападател Диего Форлан от точката на дузпата. Отговорът на домакините дойде 10 минути по-късно, но Аспиликуета стреля от границата на наказателното поле над вратата на Жулио Сезар. В 37-ата минута холандският плеймейкър на „нерадзурите” Уесли Снайдер намери непокрития на Мауро Сарате, който обаче не успя да преодолее Манданда.

След почивката Марсилия опита да упражни натиск, но не можа да пробие сгъстената отбрана на гостите. В 73-ата минута сърбинът Деян Станкович стреля от границата на вратарското поле право в ръцете на Манданда. Две минути преди края след центриране отдясно Джордан Аею надскочи Лусио и стреля с глава, но Жулио Сезар спаси удара. Драмата настъпи във втората минута на добавеното време на мача, когато след центриране от корнер Андре Аею изпревари Киву и с глава прати топката в мрежата за крайното 1:0.

По този начин Марсилия ще гостува на Интер в Милано на 13 март с аванс от един чист гол. Въпреки това "нерадзурите" остават фаворити за класиране на 1/4-финалите в турнира.



ШАМПИОНСКА ЛИГА, ОСМИНАФИНАЛ, ПЪРВА СРЕЩА

__________.jpgмарсилия_1.jpgОлимпик (Марсилия) - Интер 1:0
1:0 Андре Аею (90+3)


Марсилия, стадион: "Велодром"
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)
 
Марсилия: 1.Манданда, 15.Морел, 21.Диавара , 2.Аспиликуета (80 - 24.Фани), 3.Н'Кулу, 4.А.Диара, 18.Амалфитано, 7.Бруно Шейру (84 - 12.Каборе), 28.Валбуена, 9.Брандао (73 - 23.Джордан Аею), 20.Андре Аею
Старши треньор: Дидие Дешан

Интер: 1.Жулио Сезар, 6.Лусио, 4.Занети, 13.Майкон (46 - 55.Нагамото), 25.Самуел, 26.Киву , 10.Снайдер, 19.Камбиасо, 5.Станкович , 9.Форлан, 28.Сарате (64 - 20.Оби)
Старши треньор: Клаудио Раниери