ЦСКА отстъпи с 0:1 на Ал Ахли (Триполи) в първия си мач от тристранния турнир в Либия. "Червените" приеха поканата да участват в надпреварата, провеждаща се в Бенгази по повод навършването на една година от гражданската революция в страната и свалянето на режима на Муамар Кадафи.

Двубоят беше от 45 минути, а по-късно днес селекцията на Димитър Пенев се изправя и срещу местния Ал Насър. Този двубой се очаква да стартира около 17 часа. 

На срещата с Ал Ахли присъстваха около 500 зрители, но на мача с тима от Бенгази се очаква да има доста повече публика.

Единственото попадение в срещата с Ал Ахли падна в 20-ата минута. Вкара го Тарак, който преодоля няколко бранители на ЦСКА, след което прати топката в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Райс Мболи. Алжирският страж на "червените" имаше доста работа в мача и само отличните му намеси предотвратиха още голове в мрежата му.

Сред титулярите на ЦСКА бяха най-новите попълнения - пристигналите на проби румънци от Динамо (Букурещ) Георгиан Паун и Николае Мушат. Те, както и останалите на терена, не задоволиха с представянето си и логично се стигна до загубата. В атака за ЦСКА играха Паун, Нджонко Присо и младежкият национал Антон Карачанаков. Голова опасност пред вратата на либийците обаче така и не беше създадена. На няколко пъти Паун отправи неточни изстрели.

Най-близо до попадение беше Карачанаков. В 45-ата минута младокът изпълни пряк свободен удар от около 20 метра, но изпрати топката над вратата на домакините.

Тристранната надпревара започна с кратка церемония, а на трибуните имаше и група от около 30-ина българи, които развяваха родни трибагреници и подкрепяха ЦСКА по време на мача.

АЛ АХЛИ (Триполи, Либия) - ЦСКА 1:0
1:0 Тарак (20)

Съставът на ЦСКА: Райс Мболи, Иван Бандаловски, Илиас Хадад, Ангел Грънчов, Петър Стоянов, Николае Мушат, Борис Галчев, Седрик Чуто, Антон Карачанаков, Нджонго Присо, Георгиан Паун