ЦСКА се наложи с категоричното 5:0 срещу аматьорския Визенганген в последната си контрола на турска земя. Швейцарският тим е от шеста дивизия на страната си и само може да бъде доволен, че получи едва 5 попадения в мрежата си.

"Червените" се скъсаха да пропускат, а по един гол реализираха Николай Дюлгеров, Антон Карачанаков, Станислав Костов, както и 17-годишният Седрик Чуто. Крайното 5:0 оформи швейцарец, вкарал си автогол в края.

В проверката шанс за изява с екипа на ЦСКА получиха всичките футболисти, каращи проби, както и резервите. Вторият капитан на тима Иван Бандаловски също игра, както и младежките национали Антон Карачанаков и Станислав Костов. Последните двама се отблагодариха за гласуването доверие, отбелязвайки по един гол. Шанс за изява беше даден на каращите проби Стефан Тико, Илиас Хадад, Николай Дюлгеров и Симеон Мечев. За последния това беше дебют с екипа на "червените".

Още с началото на мача "армейците" взеха инициативата и се настаниха в половината на съперника. В 5-ата минута Карачанаков стреля от пряк свободен удар, но топката срещна дясната греда на вратата на Визенганген. В 11-ата отново Карачанаков застраши стража на съперника, като негов удар с глава мина близо до левия страничен стълб. Две минути по-късно след центриране от ъглов удар Илиас Хадад стреля с глава, но вратарят спаси. След това французинът Стефан Тико не успя да направи добавка и да отбележи.

В 23-ата минута Карачанаков затрудни максимално вратаря на швейцарците с удар от над 20 метра. В 30-ата "червените" удариха втора греда. Каращият проби Симеон Мечев шутира технично с левия крак от границата на наказателното поле, но топката срещна напречната греда. Малко след това играта беше спряна за около 5 минути след като играч на Визенданген получи тежка контузия и се наложи да му бъде оказвана медицинска помощ. В 36-ата минута Станко Йовчев направи сериозен пропуск пред противниковата врата, след като от половин метър вместо да вкара стреля в гредата. В 42-ата Николай Дюлгеров с топовен изстрел от далечна дистанция изведе "червените" напред в резултата - 1:0.

На полувремето в състава на ЦСКА бяха направени три промени. Адемар замени Мартин Дечев, Седрик Чуто влезе вместо Симеон Мечев, а Пламен Крачунов се появи на мястото на Владимир Иванов. В 50-ата минута Антон Карачанаков изпълни по отличен начин пряк свободен удар и прати топката неспасяемо по напречната греда за 2:0. В 55-ата минута Дюлгеров стреля много опасно, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда.

В 59-ата минута Станислав Костов вкара след хубав пробив и техничен прехвърлящ удар - 3:0. Минута след това Йовчев отново нацели гредата. В 62-ата беше извършена вратарска смяна в ЦСКА. Здравко Чавдаров зае мястото на Благой Макенджиев. В 71-ата добър шут на Карачанаков мина близо до десния страничен стълб. В 75-ата Дюлгеров отстъпи мястото си на Хишам. В 85-ата 17-годишният Седрик Чуто прониза вратаря на съперника със силен удар от границата на наказателното поле за 4:0. Малко преди края Питър от състава на швейцарците си отбеляза автогол и оформи крайното 5:0.

ЦСКА - ВИЗЕНДАНГЕН (Швейцария) 5:0
1:0 Николай Дюлгеров (42), 2:0 Антон Карачанаков (50), 3:0 Станислав Костов (59), 4:0 Чуто (85), 5:0 Питър (87-автогол)

Съставът на ЦСКА:
Благой Макенджиев (65-Здравко Чавдаров), Иван Бандаловски, Стефан Тико, Илиас Хадад, Мартин Дечев (45-Адемар Жуниор), Николай Дюлгеров (79-Абдула Хишам), Станислав Костов, Антон Карачанаков, Станко Йовчев, Симеон Мечев (45-Пламен Крачунов), Владимир Иванов (45-Седрик Чуто)