Странен ден бе вчерашният. Светът загуби Кралицата на поп сцената. Уитни Хюстън. Моя връстница. Кумът ми имаше рожден ден. Митака. С диагноза левскар. Бивша колежка на по-големия ми син роди момиченце на Ваня Дзаферович и се радваме за тях.  Да им е жива и здрава! От щастие да не се отърват! Смърт и живот! ...

И една шепа идиоти извадиха великата Мария Гроздева от спортната стребла. Идиоти, оглавени от преторен нарцис, живеещ с ролята на президент на стрелковата федерация. Едва се удържам да бъда приемливо цензурен.

Абе, Камене (Шишманов), защо не си остана машинен инженер? Защо се върна в стрелбата бе, човек? Какъв президент си ти?

Толкова отдавна познавам Мария. Беше почти дете, когато взе първия медал в Барселона. На 20. Бронз, Камене! На Олимпиада. Празнувахме тогава. Беше горещо време на промени. Ти, Камене, тогава си се учил във ВИФ за треньор. По спортна стрелба. Помня дори наградите. Помня, че даже и ЦСКА раздаде коли на медалистите от олимпиадата в Барселона. Ако не се лъжа Мария делеше една с Вальо Йорданов.

Помня още, Камене, че тогавашният Генерален секретар на федерацията Пламен Дочевски отделяше последната стотинка за боеприпаси и сакове с консерви. Защото пари за ядене нямаше. Помня дори, че случайност ми помогна от разстояние да осигуря чрез наши българи нещо по-човешко на купа в Милано. Тези времена, Камене, не бяха около годината ти на раждане (1955), а в годините, когато си се учил във ВИФ. За тапия по спортна стрелба. Сигурен съм, че Нонка, Весела, Мария и другите помнят тези консерви. И гладуването за боеприпаси.

Казват бил си майстор на спорта. Мария, Камене, покрива майсторския норматив на 14 години. Казват още, че си носител на "редица отличия от вътрешни и международни състезания".

Мария, Камене, е ДВА ПЪТИ олимпийски шампион и още ТРИ ПЪТИ е била на почетната стълбичка на олимпиадите.

Тя, Камене, е ДВА ПЪТИ шампионка на Европа!

ПРИТЕЖАТЕЛКА Е НА ОЛИМПИЙСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ РЕКОРД НА МАЛОКАЛИБРЕН ПИСТОЛЕТ!

НАДЯВЯМ СЕ СИ ЗАПОМНИЛ КАКВО Е ДА СИ МАЙСТОР НА ПИСТОЛЕТ!? ТОВА НЕ Е ПУШКА! ГОВОРИМ ЗА КЪСА ЦЕВ!!!

НАЙ-ДОБЪР СПОРТИСТ НА БЪЛГАРИЯ ЗА 2004 ГОДИНА!!!

НОСИТЕЛ Е НА НАЙ-ВИСОКОТО ДЪРЖАВНО ОТЛИЧИЕ - ОРДЕН "СТАРА ПЛАНИНА" - ПЪРВА СТЕПЕН. Получи го заедно с първия ни олимпийски медалист бай Борис Георгиев - Моката, още с неземния майстор на ръкавиците Ивайло Маринов. Нали си чувал за тях, инженере!? Апропо, пропускам ей така Валери. Той е мъжкар и ще разбере какво искам да кажа.

Наясно ли си, Камене, че квотата на Мария за Лондон е за нейна шеста поредна олимпиада? Наясно ли си, че за тези 20 години тя не си е идвала без отличие? От Олимпиада, Камене!!!

Ти, човече, даваш ли си сметка КОЛКО ВЕЛИК СПОРТИСТ Е ТЯ!? И колко ниско и низко е твоето изпълнение? И НА ПОСЛУШНИЦИТЕ ОКОЛО ТЕБ. Само няколко месеца преди Лондон.

Защо не отидеш да си съзерцаваш частната галерия? Качни и някоя графика на ВЕЛИКАТА МАРИЯ ГРОЗДЕВА, пък се изфукай, че си я познавал. Не казвай за другото! Да не те фишнат в Марица. Сега водите са студени и много придошли.

Ти си много далече от мен и няма как да знаеш, че съм кадрови офицер. Аз съм се състезавал в много по-приложна част от стрелбата, с далеч по-сериозна от малокалибрената и пневматичната стрелкова мощ. И вярвай - идва ми да заредя. И да оставя предпазителя в спуснато положение(б.а.-при оръжията, с които съм боравил аз, това е смъртно опасно).

Знам, че си баща. Аз също съм.
В противен случай щях да те попитам: Защо не вземеш да се гръмнеш!?
ПЕТЬО КОСТАДИНОВ-ПОЛКОВНИКА/PROSPORT.BG