Локомотив (Пловдив) победи с 1:0 казахстанския Тараз, който е воден от бившия треньор на "Левски" и Литекс Люпко Петрович.

Единственото попадение в контролата вкара Юнес Бенжелюн в 12-ата минута. Французинът беше най-съобразителен в наказателното поле на Тараз след центриране отляво, надскочи противниковите бранители и с глава заби топката в мрежата. Бенжалюн получи и аплодисментите на майка си – Мадам Ба, която беше сред зрителите на проверката.

До почивката нов гол не падна, а и липсваха чистите положения и пред двете врати.

В 66-ата минута Тараз пропусна да изравни. Резервният вратар Стоян Ставрев трябваше да демонстрира отличен рефлекс, за да запази вратата си суха. Няколко минути по-късно Драги Коцев можеше да удвои преднината на "смърфовете", но пропусна сам срещу вратаря на съперника. В следващата атака Йордан Тодоров и Маламов тестваха рефлекса на стража на Тараз, а при получилото се меле футболистите на Локо (Пд) имаха претенции за дузпа за игра с ръка, но съдията не я отсъди.

В 85-ата минута Танко Дяков сбърка и позволи на казахстанците да организират опасна атака, но завършващият удар не беше точен и срещата приключи при резултат 1:0 за селекцията на Емил Велев.

ЛОКО (ПД) - ТАРАЗ (Каз) 1:0
1:0 Юнес Бенжелюн (12)

Съставът на Локо (Пд):
Иван Караджов, Ангел Йошев, Танко Дяков, Юнес Бенжелюн, Йордан Тодоров, Любомир Витанов, Христо Златински, Шей Ревиво, Сержиньо, Любомир Цеков, Илиян Йорданов (Ставрев, Бисеров, Бакубула, Коцев, Маламов, Спасов)