Българският нападател Валери Домовчийски игра 11 минути за Дуисбург при загубата с 2:4 като гост на Ханза в мач от 21 кръг на Втора бундеслига.
 
Домовчийски се появи на терена в 79-ата минута на мястото на Томаш Захорски при резултат 2:3, но не успя да предотврати загубата на “зебрите”.
 
Марек Минтал вкара два гола за тима от Росток, а по едно попадение добавиха Тобиас Янике и Фреди Борг. Бранимир Баич и Горан Шукало бяха точни за Дуисбург.
 
В края на мача Дуисбург не бе единственият футболист с български корени на терена. В 86-ата минута в игра за Ханза се появи Едисон Йорданов. Баща му е българинът д-р Лъчезар Димитров, а майка му Карина е германка. 18-годишният халф е бивш юношески национал на Германия във възрастите до 15 и до 16 г.
 
Асен Караславов остава резерва за Гройтер Фюрт при убедителната победа с 5:1 над Падерборн. Двата тима водят битка за промоция в Бундеслигата. Бившият германски национал вкара два гола в дебюта си за “детелините” във втора дивизия. Серджан Сарарер, Оливър Оушън и Мертин Маврай също вкараха за Гройтер Фюрт. Гостите откриха резултата чрез Ник Прошвиц.
 
Успехът временно изкачи Гройтер Фюрт на първо място във Втора бундеслига с 43 точки. “Детелините” могат да бъдат изместени от тази позиция след утрешния мач между Фортуна (Дюселдорф) и Айнтрахт (Франкфурт), които имат съответно по 43 и 42 т. Дуисбург е 12-и с 20 точки.