“Левски” отново записа поражение от беларуския БАТЕ Борисов. “Сините” загубиха контролата в турския курорт Анталия с 1:2. Това е пети мач без успех за българския тим, който преди това направи равенства – 1:1 с Рубин (Казан) и Заря (Луганск) и записа поражения от Таврия и Стяуа. Единствените два успеха на отбора са срещу аматьорския Агия Напа (9:0) и ФК Краснодар (1:0).

Както е известно, “Левски” срещна БАТЕ Борисов в третия предварителен кръг на Шампионската лига през сезон 2008/09. Тогава в първия мач "сините" паднаха с 0:1, на реванша двата тима направиха равенство 1:1 и БАТЕ се класира в групите. От настоящия състав на “сините” тогава в отбора бяха Дарко Тасевски и Владимир Гаджев, който реализира гола в Борисов. Треньор на БАТЕ беше настоящият наставник на тима Виктор Гончаренко.

Николай Костов не успя да ползва днес новото попълнение Кристовао Рамос, който е с лека контузия. Подписалият днес за година и половина Сюлейман Диамутен не беше в групата за срещата. Треньорът заложи на Пламен Илиев на вратата. Двойка централни защитници бяха Сержиньо Грийн и Иво Иванов, а по фланговете действаха Дъсти Мюлдер и Нуно Пинто. Пинто се контузи в 20-ата минута и беше заменен от Орлин Старокин. Карето в халфовата линия оформиха Даниел Младенов, Владимир Гаджев, Христо Йовов и Тони Калво, а Дарко Тасевски помагаше на изнесения напред Иван Цветков.

През първото полувреме “Левски” беше равностоен на съперника и дори задържаше топката повече. В 11-ата минута Калво центрира към Цветков, който стреля с глава, но в ръцете на вратаря. Четвърт час по-късно Цветков удари греда, но съдията беше маркирал негова засада.

В 32-ата минута БАТЕ Борисов откри резултата. Рудик изненада Пламен Илиев с удар от около 30 метра. Малко след това Калво имаше възможност да изравни, но стреля неточно.

След почивката беларусите започнаха по-добре и доминираха. Още в 48-ата минута те удвоиха резултата. Майкон беше изведен сам срещу Пламен Илиев, финтира го и на празна врата нямаше проблем да реализира.

В 61-ата минута Тасевски получи втори жълт картон, но “Левски” остана с 11 души, тъй като Йордан Милиев влезе на неговото място. Последваха тежки минути за родния тим, като Пламен Илиев на няколко пъти спаси отбора с решителни намеси.

В 80-ата минута Иван Цветков се разписа за 1:2. Той получи от младия Антонио Вутов и с премерен удар в обратния ъгъл на вратаря намали резултата. До края на мача “сините” опитаха да изравнят, но удар на Милиев с глава беше избит в корнер. Това беше най-чистото положение на отбора.

Това беше последната контрола на “Левски” в Турция. Общо тази зима “сините” имат до момента 2 победи, 2 равенства и 3 загуби.

Мачът по минути тук

"Левски" - БАТЕ Борисов 1:2
0:1 Рудик (32), 0:2 Майкон (48), 1:2 Иван Цветков (80)

"Левски": 23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мулдер, 5.Иво Иванов, 3.Сержиньо Грийн, 28.Нуно Пинто (20 - 6.Орлин Старокин), 45.Владимир Гаджев (75 - 30.Антонио Вутов), 10.Христо Йовов, 22.Дарко Тасевски (64 - Йордан Милиев), 18.Даниел Младенов, 8.Тони Калво (46 - 11.Райков), 19.Иван Цветков
Резерви: 24.Митрев, 1.Д. Илиев, 26.Попадийн, 55.Милиев, 20.Башлиев, 6.Старокин, 25.Б. Цонев, 30.Вутов, 11.Райков

БАТЕ Борисов: 30.Гудар, 18.Бурдачев, 33.Поляков, 14.Радков, 5.Юревич, 77.Рудик, 17.Павлов, 25.Бага, 10.Бресан, 15.Скаваш, 7.Концевой
Резерви: 35.Гурбонов, 19.Алексиан, 2.Лихтарович, 24.Боян, 23.Алексович, 8.Ал. Володко, 13.Мазалевски, 20.Бодаян, 26.М. Володко, 9.Майкон

Жълти картони: Мулдер, Тасевски, Старокин, Йовов ("Левски"), Концевой (БАТЕ)
Червен картон: Тасевски (61)