Калиакра победи с 5:1 третодивизионния Септември (Тервел) в контрола, която се игра на игрището с изкуствена трева в Каварна.

Резултатът откри Детелин Димитров в 30-ата минута, разписвайки се с глава след центриране от левия фланг. След почивката в игра за Калиакра влязоха всички юноши, включително и резервният вратар, които създадоха много повече положения пред вратата на съперника.

Четин Садула увеличи на 2:0 в 55-ата минута с удар в гредата и получил се рикошет в тялото на вратаря на Септември. Георги Денев от тима от Тервел намали на 2:1 малко по-късно, а в 65-ата Иван Цачев увеличи на 3:1 в полза на домакините.

В 75-ата Георги Коруджиев вкара за 4:1, а пет минути преди последния съдийски сигнал отново Цачев оформи крайното 5:1 за селекцията на Радостин Трифонов.

Двубоят срещу Септември се игра само ден след мача на каварненци със Спортист (Своге) от турнира "Албена Къп". Както е известно, елитният тим претърпя загуба с 1:4.

В понеделник от 11:00 часа Калиакра ще се изправи срещу Спартак (Варна) за оформяне на класирането във втората тройка от участниците в "Албена Къп". Мястото на мача още не е уточнен. Ден по-късно, във вторник от 14:00 часа на стадиона в Каварна, Калиакра ще изиграе последния си мач от надпреварата - срещу румънския Калатис от Мангалия.