Спортист (Своге) победи елитния Калиакра с 4:1 в последен мач от група “А” на турнира “Албена къп". Втородивизионният тим зае първо място в крайното класиране. Симеон Атанасов откри за Спортист в 11-ата минута, а 5 по-късно Васил Стефанов от дузпа покачи на 2:0. В 37-ата минута Любен Николов се оказа най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле на Калиакра след центриране от корнер и от 3-4 метра вкара за 3:0.

Най-чистите положения за тима от Каварна бяха в началните минути. В 4-ата Четин Садула стреля отблизо, но в аут. В 9-ата минута Ивелин Костов центрира, Иван Райчев пое топката с гърди, след което стреля, но над вратата в аут.

През втората част паднаха още два гола. В 58-ата минута Мирослав Тодоров вкара за 4:0 за Спортист, а Георги Коруджиев отбеляза почетното попадение за Калиакра.

След изиграването на всички срещи от двете предварителни групи, в група 1 на втория етап на турнира ще играят Спортист (Своге), Светкавица и Добруджа. Във втора група са Спартак (Варна), Калиакра и Калатис (Румъния)./БЛИЦ