Oт 2003 г. парк "Славия" и автогара "Овча Купел" в столицата са собственост на ПФК Славия. След серия скандални решения на СОС в периода 1999-2003 г. клубът се оказва притежател на 242 дка. В тях обаче не влизат само едноименният стадион и спортните съоръжения, а и 64 дка зелени площи и автогарата.

Основна роля в прехвърлянето на собствеността имат скандалното общинско дружество "Софийски имоти" и бившият му шеф Тошко Добрев, подсъдим за серия сделки. Данните излязоха наяве след питане на съветника Ангел Джамбазки от ВМРО до кмета на София Йорданка Фандъкова, което ще бъде разгледано от СОС.

За спортен комплекс "Славия", състоящ се от 242 дка, през 1997 г. е издаден акт за публична общинска собственост. На 25 януари 1999 г. СОС апортира имота в капитала на "Софийски имоти". Вносител на доклада е Тошко Добрев. Със същото решение на дружеството се прехвърлят 35 имота, сред които и къпалнята "Мария Луиза" с летния театър. Години по-късно се оказа, че общината е изгубила и тях. На 3 май 1999 г. СОС дава съгласие "Софийски имоти" да участва в учредяване на акционерно дружество ПФК Славия 1913 с апорт от 242 дка. Докладът отново е на Добрев. На 21 май 1999 г. тогавашният кмет Стефан Софиянски издава заповед за отписването му като общинска собственост. В нея са описани обектите. В тях не фигурират паркът и автогарата, а само спортните съоръжения. Едва на 19 октомври 1999 г. е издаден акт за частна общинска собственост за 242 дка. На 15 август 2003 г. Славия си вади нотариален акт за собственост на 242 дка. В него са описани спортните обекти, автогарата и паркът. Данъчната им оценка е над 6,53 млн. лв.

"Това е поредното голямо крадене. Питам се какъв е бил мотивът тогава общинско дружество да участва в учредяването на футболен клуб и как 15 години никой не е разбрал, че е загубена собствеността върху парка и автогарата. Трябва да бъде потърсена отговорност от хората, помогнали това безобразие да се случи. Някой ден може да се окаже, че и сградата на общината е продадена", заяви пред "24 часа" Ангел Джамбазки, който предложи на Фандъкова да преговаря с ръководството на Славия и да се опита да ги убеди да върнат парка.

"За съжаление според юристите собствеността е загубена и прехвърлянето е законосъобразно. Това е поредното безобразие, извършено с подобни схеми чрез "Софийски имоти". Тогава никой не е защитил обществения интерес и е оставена да се реализира тази изключително скандална сделка", коментира пред "24 часа" Фандъкова. Тя се надява, че по делото за "Софийски имоти", тръгнало след проверка, назначена от бившия кмет Бойко Борисов, ще бъде потърсена отговорност и за парка. Шефът на Славия Венцислав Стефанов не беше открит за коментар.