Берое претърпя първата си загуба в контролите на турска земя, отстъпвайки с 0:1 на втория отбор на Динамо (Букурещ). Единственото попадение в мача падна в 79-ата минута. Вкара го Паун, който овладя топката в наказателното поле на тима от Стара Загора, излъга цялата отбрана и с шут по земя реализира в десния ъгъл на пазената от Иво Иванов врата.

Контролата на живо изгледа Христо Стоичков, който беше в компанията на новия спортно-технически директор на Берое Петър Хубчев. На двубоя присъстваха и членовете на съвета на директорите на Берое начело с Боян Боев.

С фланелката на Берое отново игра Георги Андонов, който се завърна в отбора, след като разтрогна договора си с Черноморец (Бургас). 28-годишният нападател влезе на смяна в 65-ата минута на мястото на Рангел Абушев.

Избраниците на Илиан Илиев се представиха значително по-добре от румънците, които преди дни паднаха с 1:3 от Миньор (Перник). Футболистите на Берое обаче не реализираха нито едно от създадените голови положения, докато румънците вкараха при втората си по-опасна ситуация и се поздравиха с крайния успех.

Преди почивката най-чистото положение беше в 43-ата минута, когато Искрен Писаров проби по дясното крило, центрирането му бе засечено от португалеца Давид Каядо с глава, но стражът на Динамо (Букурещ) спаси. При добавката Рангел Абушев стреля от пет метра над вратата.

През втората част отличен шут на Каядо по диагонал пък се отби в лявата греда на стража на румънците Даниел. Така се стигна до 79-ата минута, в която Паун вкара единственото попадение в мача.

Към края на двубоя Берое отново имаше две отлични възможности да изравни, но в 85-ата минута Георги Андонов стреля от непосредствена близост с глава в аут след отлично центриране на Ямуков. В даденото от рефера добавено време пък Танев изскочи от дълбочина очи в очи със стража на Динамо, но не успя да овладее пас на свой съотборник и топката излезе в аут.

Следващата контрола на Берое е утре от 15:00 часа срещу румънския Конкордия.

Съставът на Берое:
Ивайло Иванов, Владислав Ямуков, Ваня Джаферович, Мирослав Енчев, Дюдоне Овона, Ричард, Милен Танев, Искрен Писаров, Станислав Жеков, Давид Каядо, Рангел Абушев (65-Георги Андонов)