Болидът за 2012 година на Ред Бул и двукратния световен шампион Себастиан Фетел бе официално представен с 90-секунден клип в интернет пространсвото.

Германският пилот и колегата му от Австралия Марк Уебър ще се опитат да спечелят с RB8 трета поредна световна титла при конструкторите за австрийския тим.

Техническият шеф на тима Ейдриън Нюи е разработил болид изцяло по модата във Формула 1 за 2012 година със стъпаловиден нос. Позиционирането на изпускателната система също е променено след промените в правилника на ФИА.

“Чакахме за това цяла зима. Хубаво е отново да излезеш на пистата и да усетиш тръпката от карането. Някои неща се промениха, но колата не е изцяло обновена. Не очаквам да наложим доминация, но вярвам, че новият болид отново ще бъде конкурентоспособен и ще ми предостави възможността да се боря за победи и защита на световната титла”, заяви след представянето Себастиан Фетел.

Новият болид RB8 ще бъде тестван първо от австралиеца Марк Уебър на 7 и 8 февруари на испанската писта “Херес”, докато Фетел ще се качи в колата на 9 и 10 февруари.