Лудогорец завърши 3:3 срещу Рух Хожув в зрелищна контрола, която беше първа за лидера в "А" група по време на подготвителния му лагер в Турция. Попаденията във вратата на четвъртия в полския елит вкараха Марселиньо, Димо Бакалов и Емил Гъргоров. На два пъти и гредите помогнаха на Рух Хожув.

Треньорът Ивайло Петев заложи на титулярите си, а резервите ще играят във втория мач за деня - срещу украинския Волин, който стартира в 17 часа в Белек.

Мачът с Рух Хожув стартира на високи обороти и още до 11-ата минута паднаха 3 гола. Във 2-ата Янковски остана непокрит в наказателното поле на Урош Голубович след изпълнение на корнер и откри резултата - 0:1. Малко след това Гъргоров беше изведен сам срещу вратаря на поляците, като реши да подаде на Марселиньо и за бразилеца не беше проблем да направи 1:1 на празна врата. В 11-ата Пйех се възползва от нетипична грешка в отбраната на Лудогорец и вкара за 1:2.

В 15-ата минута Михаил Александров центрира отдясно, Бакалов игра с глава и топката кацна върху гредата, върна се на терена, но Марселиньо не успя да я довкара в мрежата.

До почивката избраниците на Петев изпуснаха още едно изгодно положения чрез Гъргоров, а в 45-ата Голубович се намеси отлично и предотврати нов гол в мрежата си.

В началото на второто полувреме българите сериозно притиснаха противника си, но така и не успяваха да поразят целта. Това обаче се случи в 61-ата минута, когато Димо Бакалов получи топката в наказателното поле на поляците и с прехвърлящ удар изравни до 2:2.

В 74-ата пълният обрат стана факт, след като Гъргоров завърши отлична многоходова комбинация на тима в зелено. Минута по-рано пък Бакалов прати топката в гредата.

Футболистите на Рух обаче не се предадоха и първо в 81-ата минута Абот намери страничния стълб на вратата на Голубович, а четири по-късно отново той успя да изравни след неубедителна намеса на сръбския страж - 3:3. В 87-ата поляците можеха да се поздравят с победа, но Абот отново прати топката в гредата.

Това беше четвъртата контрола на Лудогорец за тази зима, като в предишните три проверки избраниците на Ивайло Петев записаха победи с 3:0 над Септември (Симитли), 6:0 над Пирин (Гоце Делчев) и с 4:0 срещу Пирин (Разлог) в 60-минутен приятелски мач.

ЛУДОГОРЕЦ - РУХ ХОЖУВ 3:3
0:1 Янковски (2), 1:1 Марселиньо (5), 1:2 Пйех (11), 2:2 Димо Бакалов (61), 3:2 Емил Гъргоров (74), 3:3 Абот (85)

Съставът на Лудогорец: Урош Голубович, Шоко, Александър Барт, Любомир Гулдан, Йордан Минев, Станислав Генчев, Светослав Дяков, Михаил Александров, Марселиньо, Димо Бакалов, Емил Гъргоров