Челси победи като гост КПР с 1:0 в мач от четвъртия кръг на ФА Къп. Срещата предизвика истинска революция във футбола, защото двата тима не си подадоха ръце преди началото й. Футболната асоциация на Англия се съгласи да отмени традиционния поздрав заради напрежението между Джон Тери и Антон Фърдинад.

Както е известно, защитникът на Челси и националния отбор на Англия обиди на расова основа брата на Рио Фърдинанд миналия октомври и срещу него тече разследване. Към защитника на КПР имаше смъртни заплахи, а снощи той получи писмо с куршум в него.

Между феновете на двата тима също имаше напрежение, заради което двойно повече полицаи се грижеха за реда около провеждането на двубоя.

Победата на Челси донесе Хуан Мата с гол от дузпа в 62-ата минута. Първото полувреме на срещата беше много слабо, без чисти положения. Едва в 62-ата минута двата тима се раздвижиха, когато възпитаниците на Андре Виаш Боаш получиха право да изпълнят спорна дузпа. Домакините бурно протестираха срещу решението на рефера Майк Дийн, който посочи бялата точка след нарушение на Клинт Хил срещу Даниел Стъридж. От бялата точка Мата се разписа за победното 1:0.