Берое победи с минималното 1:0 полския Заглембе (Любин) в контрола, играна в турския курорт Алания. Единственото попадение реализира Рангел Абушев-Рони в 45-ата минута. Това беше последната проверка за селекцията на Илиан Илиев от лагера в южната ни съседка. Както е известно, в първата си среща преди дни Берое завърши 1:1 срещу Нефтчи (Баку).

В днешната проверка със Заглембе титуляри за тима от Стара Загора започнаха Ивайло Иванов, Дюдоне Овона, Ваня Джаферович, Мирослав Енчев, Владислав Ямуков, Виктор Софрониев, Атанас Чипилов, Милен Танев, Стефан Велев, Иван Горанов и Рангел Абушев.

Преди почивката повечето положения бяха пред вратата на поляците. В 17-ата минута Милен Танев пропусна да открие резултата, след като вратарят на Заглембе демонстрира отличен рефлекс и спаси силния му изстрел. В 36-ата и Стефан Велев беше близо до целта, но изпрати топката на метър над напречната греда. Избраниците на Илиев вдигнаха още повече оборотите в края на полувремето и логично поведоха в резултата. В 44-ата минута Ваня Джаферович за малко да вкара с глава, а секунди по-късно Рангел Абушев прати топката в мрежата. Нападателят, известен с прякора Рони се възползва от центриране на Чипилов и реализира за 1:0.

През второто полувреме Илиев пусна в игра изцяло нов състав: Теодор Скорчев, Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Димитър Везалов, Здравко Илиев, Елиас да Силва, Иван Тошев, Давид Каядо, Искрен Писаров, Слави Жеков и Емил Ангелов.

Нивото на игра спадна, но въпреки това Берое имаше още няколко положения за гол. В 52-ата минута новото попълнение Давид Каядо центрира от фаул в наказателното поле на Заглембе, топката попадна в Емил Ангелов, който пробва удар от много малък ъгъл, но стражът успя да избие в корнер. Седем минути по-късно Каядо стреля от пряк свободен удар от границата на наказателното поле леко в ляво от вратата, но на метър над напречната греда. В последните 20-ина минути играчите на полския тим упражниха натиск и създадоха няколко опасности пред Скорчев, който направи отлични спасявания и не допусна гол в мрежата си.

Берое се прибира в България тази вечер, а за 1 февруари има планирана контрола със Сливен.