Краят на спортната телевизия „Ринг“ наближава.  Най-късно до един месец тя почти сигурно ще изчезне от българския ефир. Причината е в наближаващия старт на новия канал на медийния холдинг на CME, наречен bTV Lady, който тръгва на 28 януари.
 
 Според запознати това е датата, която официално може да бъде считана за гибелта на „Ринг“.Вече нито един служител на някогашната спортна институция в медиите не се води официално на работа. Журналистите са третирани по-зле дори от бездомни животни в bTV, разказват потърпевши. Част от тях, които все още упражняват трудова дейност, работят на парче. Тоест, дори не на граждански договор, а на мъжка дума - Петкан озвучава „Х“ парчета от обмена, плащаме му „У“ пари. Евентуално!
 
Пари в „Ринг“
не са виждали
отпреди Коледа
 
Последните останали журналисти стоят като на инат и от любов към професията, макар да знаят, че са обречени. Мохиканите от старата школа на БНТ като Георги Попвасилев и Тодор Шабански се чувстват най-спокойни, защото притежават над 20 години трудов стаж. Това им гарантира минимум година законен престой на борсата, с плащане на здравни и социални осигуровки и получаване на над 60% от възнаграждението им, което фигурира по трудов договор. Ерудитът в немския футбол се е отказал да си търси нова месторабота, а Шабански все по-често се навъртал около сградата на БОК на ул. „Ангел Кънчев“ в София. Опитният коментатор от години е бетониран като пресаташе на олимпийския ни комитет и вече планира пътуването си за игрите в Лондон, които стартират през това лято.
С най-голям шанс да оцелее в bTV се очертава бившият водещ на студио „Специално“ по „Ринг“ Йордан Георгиев. Той успял да влезе под кожата на шефа на спортната редакция Красимир Минев, който от време на време му давал да прави футболни репортажи за новините. Данчо, известен с прякора Малката Стълбичка, веднага станал обект на коментари от колегите си. Те бълвали змии и гущери зад гърба му, наричайки го
“връзкар”.
Близки до Йордан Георгиев обаче го защитават: “Данчо е работохолик. Той става и ляга с работата си. Затова ще продължи да работи. Не е мързелив, а на всичко отгоре се справя чудесно, когато е в ефир.”
 
Твърдо извън
борда са триото
негови колеги:
 
топрепортерите за ЦСКА Стефан Стефанов, амбициозната Ваня Николова, известна със своите ултрачервени пристрастия, както и скромният на външен вид, а и като професионални умения коментатор и водещ на Лига Европа Петър Мисов. Левскарят по душа Мисов обаче не бил особено разтревожен от финансова гледна точка, защото от няколко месеца насам изживявал за пореден път ренесанс на чувствата си към колежката си Петя Кузева. Тя пък се ориентира бързо в обстановката и стана една от първите, които духнаха от потъващия кораб на „Ринг“. Понастоящем чаровната журналистка чете новините на телевизионния канал на „АТАКА“. Възнаграждението там на някогашната лъвица от екрана на спортната телевизия и на „ПРО.БГ“ надхвърляло 2 хилядарки месечно, което й позволявало да издържа хем себе си, хем изпадналия в затруднение неин любим. Последните новини обаче гласят, че и “АТАКА” скоро ще угасне от ефира, което силно притеснило Кузева и Мисов.
Стефан Стефанов пък се ослушвал за друга телевизия, но поне на този етап никъде не му се отварял парашутът. Под сурдинка се говори, че той е имал няколко разговора с най-добрия си приятел Тодор Кирков. Стефанов се надявал Тошко да удари едно рамо пред Краси Минев и да му намерят място в спортния отдел на bTV. На този етап обаче това изглеждало напълно невъзможно, макар че Стефан притежава доста опит и професионализъм.
Ваня Николова също се оглеждала за място, където да я приютят. Върви слух, че имало вероятност Сашо Диков да я прибере при себе си в “Канал 3”. Доказаният журналист обаче имал огромна забележка към Ванчето – в никакъв случай да не показва пред камерата запалянковски пристрастия.
“Ваня е добра с микрофон в ръка, но с това нейното ЦСКА ужасно червенее. Трябва да е обективна и безпристрастна!”, разправял Диков.

 
Най-доволен от
разрухата в „Ринг“
бил Краси Минев
 
Неговият план за ликвидация на медията, започнат преди година и половина, когато CME стана едноличен собственик на спортната телевизия и на „ПРО.БГ“, върви към успешен край. Лисицата Минев си е оплел кошницата почти до последно. Остава му само да подсигури и занапред излъчването в ефира на bTV на Шампионската лига и Лига Европа.
“Краси няма кой да го пипне, защото е много, много напред с материала. По негов адрес се говорят какви ли не гнусотии. На Минев обаче не му пука, защото е доказан професионалист”, твърдят от кухнята на телевизията.
ЛОРА ДИМИТРОВА/ШОУ