Лидерът в "А" група Лудогорец (Разград) записа категоричен успех с 6:0 над Пирин (Гоце Делчев) във втората си контрола от началото на зимната подготовка. Преди дни селекцията на Ивайло Петев се наложи с 3:0 над Септември (Симитли), а днес нямаше проблеми и срещу лидера в Западната "Б" група.

С два гола за успеха се отчете Марселиньо, а по веднъж се разписаха Михаил Александров, Емил Гъргоров и Димо Бакалов. Последният успя да вкара във втори пореден мач и да загатне добрата форма, в която се намира. Бранителят на Пирин (ГД) Атанас Фиданин пък си заби автогол.

Мачът се игра на стадиона в Сандански и беше изгледан на живо от боса на Лудогорец Кирил Домусчиев. Богаташът беше на трибуните заедно с най-новото попълнение - черногорският национал Младен Кашчелан. Играчът беше официално представен от Домусчиев на полувремето на контролата и позира с фланелка с №36.

Още от началните минути избраниците на Ивайло Петев упражниха натиск. В 3-ата Димо Бакалов отправи първия удар, който стражът на Пирин Абдиков отрази с мъка. Малко по-късно Жуниор Кишада се озова сам срещу стража на втородивизионния тим, но стреля встрани от целта. Натискът на Лудогорец се засили още повече и попадението във вратата на съперника не закъсня. В 16-ата минута Михаил Александров реализира с удар от 15-ина метра, възползвайки се от подаване на Светослав Дяков - 1:0.

В 33-ата изстрел на капитана Емил Гъргоров се отби в дясната греда на вратата на Пирин (ГД). Пет минути след това обаче Бадема успя да реализира. Гъргоров получи топката от Кишада, излезе сам Абдиков и технично го прехвърли за 2:0. При този резултат приключи първата част.

На полувремето Ивайло Петев направи седем промени в състава си. Единият от тях - Марселиньо, вкара още в 48-ата минута. Бразилецът се озова с топката в наказателното поле на Пирин и без проблем покачи на 3:0. В 55-ата минута с контузия напусна влезлият малко преди това нападател Кристиян Кабаселе, който не можа да продължи участието си в мача заради травмата.

В 77-ата Лудогорец поведе още по-убедително. Бранителят на втородивизионния тим Атанас Фиданин си вкара автогол след прострелно центриране на новото попълнение на тима от Разград - Витиня. В 85-ата Димо Бакалов беше точен за 5:0, а крайното 6:0 оформи Марселиньо малко преди края.

Утре е третата контрола на Лудогорец за тази зима - срещу Пирин (Разлог).

ЛУДОГОРЕЦ - ПИРИН (ГД) 6:0
1:0 Михаил Александров (16), 2:0 Емил Гъргоров (38), 3:0 Марселиньо (48), 4:0 Атанас Фиданин (77-автогол), 5:0 Димо Бакалов (85), 6:0 Марселиньо (90)

Съставът на Лудогорец: Голубович, Шоко, Мантила, Гулдан, Минев, Дяков, Костадинов, Бакалов, Александров, Кишада, Гъргоров (след почивката влязоха: Аргилашки, Барт, Витиня, Генчев, М. Иванов, Марселиньо, Кабаселе, Димитров, Хронец)