ЦСКА не успя да спечели първата си контрола от зимната подготовка. “Червените” направиха 1:1 като гост на Свиленград при прибирането си от лагера в Гърция. Антон Карачанаков откри резултата в полза на елитния тим, а Любомир Цеков донесе точката на третодивизионния отбор.

Треньорът на ЦСКА Димитър Пенев и щабът му бяха заложили на традиционната схема 4-4-2 през първото полувреме. На вратата беше Благой Макенджиев, а Райс Мболи остана резерва. Карето в защита беше в състав Мартин Дечев и Адемар по фланговете и Пламен Крачунов и каращия проби Илиас Хадад. Друг дошъл на тестове Юсеф Секур игра като дефанзивен халф заедно с Петър Стоянов, а по крилата действаха Александър Якимов и Антон Карачанаков. Малко изненадващо зад изнесения нападател Жуниор Мораес беше Борис Галчев.

В началните минути на двубоя “червените” опитаха натиск, но си личеше, че това е едва първата им среща за годината. Освен това на терена бяха само четирима от титулярите от есенните мачове – Крачунов, Адемар, Мораес и Галчев, който игра на нетипичен пост.

Първият шанс за ЦСКА беше в 4-ата минута, когато Хадад би с глава след центриране на Галчев от корнер, но Димитър Грабчев закова топката на голлинията. В 13-ата минута Батинов стреля опасно за домакините, но над вратата.

След половин час игра вратарят на гостите Макенджиев почти подари гол на съперника, като на два пъти изпусна топката пред играч на Свиленград. За негов късмет ударът на Цеков мина покрай вратата.

Последният четвърт час от първото полувреме беше най-силният за ЦСКА в мача. В 32-ата минута Галчев отне топката и даде на Мораес, който оставен сам на точката за дузпата би неточно. Две минути след това Галчев шутира от 3-4 метра, но вратаря Димитър Грабчев изби.

В 35-ата минута “червените” откриха резултата. Антон Карачанаков получи вдясно на наказателното поле и с хубав удар вкара първия гол в мача. До почивката гостите имаха още едно положение, но Грабчев отново се намеси добре.

През второто полувреме за ЦСКА излязоха всичките резерви без вратаря Мболи. Отборът игра в състав: Макенджиев, Дечев, Ангел Грънчов, Илиас Хадад, Кристиан Велинов, Никола Радулович, Коста Янев, Юсеф Секур, Владимир Иванов, Станислав Костов и Станко Йовчев. В 63-ата минута Якимов се върна на терена и замени Хадад.

Смените развалиха играта на ЦСКА и логично домакините натиснаха. Свиленград първи стигна до положение в 49-ата минута, когато Татьозов надви защитата на по-именития тим. След удара му обаче топката се спря в една от локвите пред вратата и Макенджиев улови. Десетина минути след това Батинов също имаше шанс да изравни, но би неточно.

В 69-ата минута Радулович направи хубав пробив по десния фланг и беше фаулиран в наказателното поле. От ЦСКА поискаха дузпа, но съдията Димитър Калчоров не реагира. Малко след това Радулович намери добре Костов, който би от границата на наказателното поле, но Грабчев отново се намеси добре.

Десет минути преди края на срещата Свиленград изравни. Цеков нахлу в наказателното поле на ЦСКА и с мощен удар не остави никакъв шанс на Макенджиев.

След днешния мач ЦСКА ще тренира няколко дни в София и заминава за Испания, където ще играе с Кубан (Краснодар) на 28 януари, Гуанджоу (Китай) на 31-и и Виляреал на 2 февруари. Отборът ще бъде и на лагер в Турция до 17 февруари, като там ще има 4 приятелски мача.

Мачът по минути тук

СВИЛЕНГРАД - ЦСКА 1:1
0:1 Антон Карачанаков (35), 1:1 Любомир Цеков (80)


ЦСКА: 88.Благой Макенджиев, 23.Мартин Дечев, 66.Пламен Крачунов (Грънчов), 33.Илиас Хадад (Якимов), 3.Адемар (Велинов), 16.Александър Якимов (Радулович), 26.Юсеф Секур, 22.Петър Стоянов (Янев), 20.Антон Карачанаков (Владимир Иванов), 8.Борис Галчев (Костов), 10.Жуниор Мораес (Йовчев)
Резерви: 92.Райс Мболи, 15.Станко Йовчев, 32.Коста Янев, 14.Станислав Костов, 25. Ангел Грънчов, 30.Никола Радулович, 24.Кристиян Велинов, 31.Владо Иванов


Свиленград: 1.Грабчев, 9.Попов, 21.Карадашев, 3.Вранчев, 25.Николов, 4.Батинов, 19.Гуджев, 17.Татьозов, 11.Ангелов, 10.Кочев (55 - Бахчеванов), 9.Цеков
Резерви: Вангелов, Пиронков, Парнаров, Бахчеванов, Димитров



Стадион: "Колодрума", Свиленград
Съдия: Димитър Калчоров