Собственикът на Литекс Гриша Ганчев е отмъкнал без пари от втородивизионния Бдин (Видин) младия нападател Борислав Борисов, разбра БЛИЦ. Скаутите на клуба от Ловеч отдавна заплюли таланта, роден през 1990 година.

Борисов дори започна подготовка с "оранжевите" и взе участие в трите контроли на тима до момента - с Хеброс (Харманли) (6:0), Свиленград (0:0) и Чавдар (Етрополе) (1:0). Христо Стоичков също харесва младока и възнамерява да разчита на него през пролетта. Оказа се обаче, че Гриша Ганчев е отказал да плати исканите от Бдин 50 000 лева за Борисов и принудил ръководството на клуба от Видин да разтрогне договора на играча си и да може той да премине при "оранжевите" без трансферна сума.

"Само едно обаждане на г-н Ганчев до Видин беше достатъчно да ги накара да се откажат от парите. Всички му козируват", коментира запознат със ситуацията.

От сигурни източници БЛИЦ разбра още, че Борислав Борисов не е на проби в Литекс, а вече е подписал договор.

В четвъртък сутринта Камата и футболистите му тръгват за Сандански, където ще протече втората фаза от подготовката на българска земя. В неделя е първата контрола на Литекс в югозападния град. Съперник ще е "Ботев" (Враца). "Оранжевите" ще останат в Сандански до 29 януари. На 1 февруари летят за Анталия.