Домакините от гръцкия Ираклис, както и местни фенове, са нанесли огромен психически тормоз на волейболистите от ЦСКА. Двата клуба играха снощи в Солун мач от груповата фаза на Шампионската лига, който “червените” загубиха с 1:3. Нещо повече – запалянковци са псували и плюели по българския отбор.

 “Организацията беше под всякаква критика. Толкова години играем в Шампионската лига, такова нещо не съм виждал! През цялото време домакините се държаха арогантно, псуваха отбора, псуваха ЦСКА на гръцки, на края на мача запалиха и три ракети в залата. Предполагам, че това е отразено от супервайзера”, заяви пред Гонг изпълнителният директор на “армейския” волейболен тим Анатолий Денов.

“Предишния ден помолихме поне за 100 места в залата, защото ни казаха, че няма да ни дадат наши фенове да влязат в залата. Цената на билетите беше 10 евро и за нея не искаха да отстъпят. През цялото време ни обещаваха 100 билета, а от полицията ни казаха, че не могат да спрат българите и ако имаме ли билети, феновете ще влязат. Обещаха ни билети, не ни дадоха да ги капарираме, но обещанията им останаха голи обещания. Искаха номерата на автобусите с нашите привърженици, не им ги дадохме, за да не ги спрат още на границата. Преди Солун на 5-6 километра спряха нашите фенове и не ги пуснаха въобще да влязат в града.
Въобще проблемите почнаха още от предишния ден. Лъгаха ни. Пред самата зала, когато волейболистите ни слязоха от автобуса, имаше гръцки фенове. Почнаха да ни псуват, да ни плюват и храчат, оплюха няколко от нашите момчета. Никаква охрана не се забеляза тогава. Под всякаква критика бе организацията. Държанието бе арогантно, не знам тази зала как е получила лиценз за Шампионска лига.
 
Сега подготвяме писмо до CEV с всичко това, което сме видели и знаем. Поддържахме връзка с феновете в автобусите. Чудехме се какво да направим и да покажем, че сме заедно с тях. От началото на мача бяхме решили първият им сервис въобще да не поемаме. След това ние не изпълнихме началния си удар в нужното време. Така показахме, че сме съпричастни с привържениците ни. Чудихме се дали да забавим мача. Даже мислихме да спрем участието си! Но супервайзерът, който е един от първите хора в CEV ни посъветва да не го правим, защото наказанията ще бъдат сурови, дори супер сурови”, добави Денов.