ЦСКА записа пета поредна загуба в Група “А” на Шампионската лига. Българският първенец отстъпи на Ираклис с 1:3 и загуби дори и теоретичните шансове шансове да продължи напред в евротурнирите. За да се случи това, “червените” трябваше да спечелят в Солун и срещу Аркас в София след седмица, като и двата съперника не трябваше да взимат по два гейма.
 
Ираклис спечели първите две части за 48 минути, съответно с 25:21, 25:19 и така сложи край на шансовете на “червените”. Въпреки това ЦСКА спечели третия гейм с 25:16 и показа. Гърците взеха четвъртата част с 25:21 , а с това и победата в мача.
 
Срещата в Солун бе съпътсвана със скандал с феновете на “армейците”. Около 200 привържениците на ЦСКА бяха спрени на 5 км пред Солун и не бяха допуснати в залата. На мача присъства малка българска агитка, но не й беше позволено да използва шалчета и други фенски атрибути, както и да скандира името на “червените”. ЦСКА подаде оплакване на супервайзора на мача и обяви, че ще се жалва в Европейската волейболна конфедерация.