Майк Руп вкара 2 гола, а шведският вратар Хенрик Лундквист хвана важна дузпа на Дани Бриер 19 секунди преди последната сирена за победата на Ню Йорк Рейнджърс с 3:2 над Филаделфия Флайърс в зрелищен сблъсък от Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Гостите изоставаха с две шайби в петия мач на открито в НХЛ, който беше проведен на временно изградена ледена арена в дома на бейзболния Филаделфия Филийс - "Ситизън Банк Парк". Ниската температура, стигнала до нула градуса по Целзий, не спря 50 хиляди привърженици на хокея, но повечето от тях усетиха горчивината на дербито от Атлантическата дивизия. Брад Ричардс вкара победна шайба за Рейнджърс и довърши пълния обрат след едва 5 минути игра в последната третина, като малко преди това Руп беше изравнил с втория си гол. Брейдън Шен и Клод Жиру дадоха аванс на Летящите във втората част.

Победата даде аванс от 3 точки на Рейнджърс на върха в Източната конференция пред втория Бостън. Тимът от Ню Йорк е с равни показатели с лидера на Запад Чикаго, който не съумя да вземе точки в понеделник вечер, след като загуби с 3:4 от Едмънтън. Победен гол за легендарния тим на Уейн Грецки вкара Бен Ийгър в средата на последната третина на мача.

Картината от зимната класика се повтори и в Отава, където Сенаторите надделяха с 3:2 срещу Ню Джърси след продължение и гол на Даниел Алфредсон. Джейсън Спеца и Ерик Кондра изравниха в последната третина, след като Дейниъс Зубрус и Дейвид Кларксон бяха извели Дяволите напред с голове във втората третина.