Волейболистите на КВК Габрово приключиха полусезона в мъжката Суперлига на България с победа. В среща от 11-ия кръг момчетата на Любомир Герасимов се поздравиха с бърз успех като гости на Черно море БАСК (Варна) с 3:0 гейма (25:23, 25:18, 25:18).
 
Черноморци бяха равностойни на своите гости само в първия гейм. В началото на тази част те дори поведоха със солидна разлика, но не успяха да я удържат. След това габровци тотално доминираха в мача, като подчиниха варненския тим най-вече благодарение на ефективните си сервиси, донесли им 9 аса в двубоя.
 
Топреализатор на мача стана диагоналът на КВК Младен Младенов с 15 точки, пише bgvolleyball. Иван Власев добави 11, 3 от които директно от начален удар, а Георги Михов - 10, 4 от които от блокада.  Борис Янков и Явор Рашев бяха най-резултатни за Черно море с по 9 точки.
 
Така КВК Габрово изпревари Славия и вече е на 8-ото място в класирането с 14 точки от 4 победи и 7 загуби. Черно море БАСК ще зимува на 9-ата позиция с 10 точки също от 4 победи и 7 загуби.