Волейболистите на Пирин Балканстрой (Разлог) ще посрещнат Коледа като водач в класирането за първия полусезон в мъжката Суперлига на България. Това стана ясно, след като вицешампионите се наложиха като гост срещу Славия (София) с 3:1 гейма (25:23, 26:24, 23:25, 25:23). Мачът от 11-ия кръг трябваше да се играе в четвъртък, но беше отложен с 24 часа заради обилния снеговалеж, който първоначално попречи на волейболистите на Пирин Балканстрой да стигнат до столицата.

Топреализатор на двубоя стана центърът на Славия Венцислав Рагин, чиято непробиваема блокада му донесе цели 11 точки за общо 19 в срещата. За победителите от Разлог най-резултатен беше капитанът Благовест Катранджиев с 18 точки.  Центровете Светослав Гоцев и Костадин Гаджанов добавиха съответно 16 и 14.

Така Пирин Балканстрой се поздрави с десети успех от началото на сезона, в който до момента е претърпял само една загуба. Тимът от Разлог има 30 точки, следван от Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 2 по-малко. Славия е на 9-ото място с 13 точки от 4 победи и 7 загуби.