Носителят на „Карлинг Къп” от миналия сезон Бирмингам спечели у дома срещу словенския Марибор с минималното 1:0 в среща от последния шести кръг в Група „H”, но отпадна от Лига Европа, след като в другия мач Брюж и Брага завършиха 1:1 и поделиха точките.

На своя „Сейнт Андрюс” втородивизионният английски Бирмингам диктуваше събитията през целия мач, но успя да вкара гол само в 24-ата минута, когато Адам Рууни засече с глава центриране на Нейтън Редмънд и вкара за 1:0. В самия край на мача пък удар на Редмънд срещна гредата. С успеха си Бирмингам събра 10 точки, но въпреки това финишира на трето място в групата и отпадна от турнира. Марибор приключи на последното място със само една спечелена точка.

В другия мач от групата Брюж и Брага направиха миролюбиво 1:1, което класира и двата тима за 1/16-финалите на Лига Европа. През първото полувреме двата тима не успяха да си вкарат гол, но след почивката Бьорн Флемингс в 50-ата минута реализира за 1:0. Все пак Евертон в 65-ата минута възстанови статуквото за 1:1 и даде надежда на Бирмингам, че при успех над Марибор може да продължи напред. Това обаче можеше да се случи само при победа на Брага, но португалският тим спокойно доигра мача си в Брюж и се задоволи само с точката. След ремито Брага събра 11 точки и остана първото място в групата заради по-добрите си показатели срещу Брюж, който завърши втори също с 11 пункта.

Напред към 1/16-финалите на Лига Европа продължиха Брага и Брюж, докато Бирмингам и Марибор приключиха с участието си в Европа за този сезон.

ГРУПА “H”
1_14.jpgбрага_1.jpgБрюж – Спортинг (Брага) 1:1
 1:0 Бьорн Флемингс (50), 1:1 Евертон (65)
 
Брюж, “Ян Брейделщадион”
Съдия: Александар Ставрев (Македония)
 
bir.jpg1_15.jpgБирмингам – Марибор 1:0
 1:0 Адам Рууни (24)
 
Бирмингам, “Сейнт Андрюс”
Съдия: Саша Кевер (Швейцария)