Класиралите се за 1/16-финалите на Лига Европа още преди последния шести кръг в Група “B” Хановер и Стандард (Лиеж) записаха победи и запазиха позициите си в крайното подреждане. Хановер надви у дома Ворскла (Полтава) с 3:1 и остана на втората позиция, а Стандард надви като гост ФК Копенхаген и завърши на първо място в групата.

На „АВД Арена” в Хановер домакините диктуваха случващото се на терена още след първия съдийски сигнал на кипърския съдия Леонитус Трату. В 25-ата минута възпитаниците на Мирко Сломка поведоха в резултата, след като Кристиан Рауш бе точен за 1:0. Само осем минути по-късно нападателят Дидие Яя Конан удвои преднината на „червените”, а в добавеното време на първата част Роман Безус намали за 2:1. След почивката отново Хановер бе по-активният тим и логично стигна до нов гол в 78-ата минута, когато Артур Собиех оформи крайното 3:1. С успеха си немският тим събра актив от 11 точки и завърши на второ място в групата, докато гостите от Украйна със само 2 спечелени пункта останаха на последната четвърта позиция.

В другия мач от групата датският шампион ФК Копенхаген и белгийският първенец предложиха изключително равностоен сблъсък. В крайна сметка обаче гостите от Лиеж успяха да стигнат до победата и трите точки след гола на Мики Батсхуаи в 31-ата минута. С успеха си Стандард се бетонира на първото място в крайното класиране с 14 точки, докато ФК Копенхаген завърши трети с 5 спечелени пункта.

За 1/16-финалите на Лига Европа от Група “B” се класираха Стандард (Лиеж) и Хановер, докато ФК Копенхаген и Ворскла (Полтава) приключиха с участието си в Европа за този сезон.

ГРУПА “B”
1_3.jpghanover.jpgХановер – Ворскла 3:1
 1:0 Кристиан Рауш (25), 2:0 Дидие Яя Конан (33), 2:1 Роман Безус (45+1), 3:1 Артур Собиех (78)

Хановер, “А Ве Де Арена”
Съдия: Леонтиус Трату (Кипър)
 
 
1-2_1.jpg____________________.jpgФК Копенхаген – Стандард (Лиеж) 0:1
 0:1 Мики Батсхуаи (31)

 
Копенхаген, “Паркен”
Съдия: Хюсеин Гьочек (Турция)