Тотнъм отпадна от турнира Лига Европа, въпреки че срази с 4:0 като гост Шамрок Роувърс в последния си мач от Група „А”. В другия мач обаче ПАОК и Рубин (Казан) поделиха точките след 1:1 в Солун и заеха първите две места в групата, за да продължат към 1/16-финалите.

На „Талат Стейдиъм” в Дъблин домакините от Шамрок Роувърс започнаха по-активно мача, но в 29-ата минута допуснаха грешка в отбрана и националът на ЮАР Стивън Пиенар с премерен удар от средна дистанция вкара за 0:1. Постепенно „шпорите” взеха инициативата и в 38-ата минута Андрос Таунзенд покачи на 0:2. В последните секунди на първата част пък Джърмейн Дефоу направи резултата класически – 0:3. По същото време ПАОК водеше с 1:0 на Рубин и това означаваше, че „шпорите” се нуждаят от само още едно попадение, за да имат по-добри показатели от руския тим и да продължат към 1/16-финалите на турнира. След почивката възпитаниците на мениджъра Хари Реднап, който бе дал шанс за изява на по-голяма част от резервите, на два пъти нацелиха страничните греди. В последната 90-ата минута пък Хари Кейн оформи крайното 0:4. Въпреки успеха обаче Тотнъм отпадна от надпреварата, след като зае трето място в крайното класиране на Група „A” с актив от 10 точки. Шамрок Роувърс пък остана последен без нито една спечелена точка.

В другия мач от групата ПАОК и Рубин (Казан) завършиха 1:1 в Солун. Още в 13-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като вратарят им Рижиков предизвика дузпа и получи директен червен картон. Три минути по-късно Виериня бе хладнокръвен от бялата точка за 1:0. До края на полувремето играчите на ПАОК бяха по-активни, но така и не можаха да увеличат аванса си. След почивката в 48-ата минута парагвайският национал на Рубин Нелсон Валдес вкара гола на успокоението за 1:1, което бе напълно достатъчно на руския тим, за да продължи напред. До края на мача отборите намалиха темпото и нови попадения не паднаха. Така Рубин зае второто място в крайното класиране на Група „А” с актив от 11 точки и продължи към 1/16-финалите, както и ПАОК, който спечели групата с актив от 12 пункта.

ГРУПА “A”
рубин_1.jpgpaok.jpgПАОК – Рубин 1:1
1:0 Виериня (16-дузпа), 1:1 Нелсон Валдес (48)
 
Солун, “Тумба”
Съдия: Даниеле Орсато (Италия) 
 
 
1-1_1.jpgтотнъм_1.jpgШамрок Роувърс – Тотнъм 0:4 
0:1 Стивън Пиенар (29), 0:2 Андрос Таунзенд (38), 0:3 Джърмейн Дефоу (45), 0:4 Хари Кейн (90)

Дъблин, “Талат Стейдиъм”
Съдия: Щефан Щудер (Швейцария)