С гол на българския нападател Цветан Генков полският Висла (Краков) победи у дома Твенте с 2:1 в среща от последния шести кръг на Група „K” и се класира за 1/16-финалите на Лига Европа за сметка на Фулъм, който се издъни на свой терен срещу датския Одензе и завърши 2:2.

Вратарят на българския национален отбор Николай Михайлов получи почивка от старши треньора Ко Адриансе и не взе участие за Твенте при гостуването в Краков. Двубоят на стадион „Мийески” започна по-добре за домакините, които още в 12-ата минута поведоха след гол на Лукаш Гаргула – 1:0. До края на полувремето гостите от Енсхеде направиха всички възможно, за да стигнат до изравнителен гол и го направиха в 40-ата минута, когато Люк Де Йонг бе точен за 1:1. Веднага след почивката, в 46-ата минута, естонският страж на Висла Сергей Парейко изрита силно топката напред и тя достигна до Цветан Генков, който преодоля заместника на Ники Михайлов в този мач Ник Марсман за 2:1. Носителят на Купата на Холандия отново се опита да стигне до равенството, но до края на мача не успя да порази за втори път вратата на домакините от Краков. С този успех Висла зае второто място в крайното класиране на групата с  9 точки и се класира за следващия етап на турнира. Твенте финишира първи в групата с 13 пункта.

В другия мач от групата Фулъм завърши у дома 2:2 срещу Одензе, допускайки гол в последната минута, и отпадна от Лига Европа. Още от самото начало домакините взеха инициативата и напълно заслужено поведоха с гол в 27-ата минута на американския национал Клинт Демпси – 1:0. Четири минути по-късно швейцарецът Карим Фрай покачи на 2:0 и успокои феновете на „Крейвън Котидж”. След почивката в 64-ата минута Ханс Хенрик Андреасен намали на 2:1 и върна интригата в мача. Фулъм се опита да запази крехката си преднина, тъй като при успех продължаваше напред, но в последните секунди на добавеното време допусна изравнителен гол на резервата Джиби Фол за крайното 2:2. Така в крайна сметка „котиджърс” завършиха на трето място в групата с актив от 8 точки и отпаднаха от турнира. Одензе пък завърши на последната четвърта позиция с 4 пункта и също напусна надпреварата.

ГРУПА “K”
твенте_1.jpglogo_wisla.jpgВисла (Краков) – Твенте 2:1
1:0 Лукаш Гаргула (12), 1:1 Люк Де Йонг (40), 2:1 Цветан Генков (46)

Краков, “Миейски”
Съдия: Владислав Безбородов (Русия)


odenze.jpgful.jpgФулъм – Одензе 2:2
1:0 Клинт Демпси (27), 2:0 Карим Фрай (31), 2:1 Ханс Хенрик Андреасен (64), 2:2 Джибо Фол (90+3)

Лондон, “Крейвън Котидж”
Съдия: Алон Йефет (Израел)