Лацио се класира за 1/16-финалите на турнира Лига Европа, след като победи у сома Спортинг (Лисабон) с 2:0 в последния шести кръг от Група “D”. Цял мач за гостите игра българският нападател Валери Божинов, но не се отличи с нищо особено.

Първото полувреме бе доста скучно без много голови положения, но все пак домакините владееха повече топката и по-често поглеждаха към вратата на „лисабонските орли”. Така в 42-ата минута при поредното центриране отляво Либор Козак засече с глава топката на границата на вратарското поле и я прати в мрежата за 1:0. След почивката картината на терена не се промени особено, а в 55-ата минута Джузепе Скули удвои преднината на „римските орли” – 2:0. Божинов и компания продължиха да играят безидейно и след този гол и не успяха с нищо да застрашат аржентинския страж на домакините Бидзари. В крайна сметка Лацио спечели трите точки и зае второто място в крайното класиране на Група “D” с 9 точки, докато Спортинг си остана първи с 12 пункта.

За класирането на Лацио в следващия етап спомогна и победата на Цюрих като домакин срещу румънския Васлуй с 1:0. Българският защитник Живко Миланов игра цял мач за гостите. Той и колегите му в отбрана обаче сгрешиха фатално в 69-ата минута, когато Ксавие Маргайрас отбеляза за 1:0 в полза на Цюрих В последната 90-ата минута пък Оливер Буф сложи точка на спора и оформи крайното 2:0. Въпреки успеха си Цюрих остана на последното място в групата с 5 точки, докато Васлуй завърши на трета позиция с 6 пункта и също отпадна от надпреварата.
ГРУПА “D”
1_9.jpg1_7.jpgЦюрих – Васлуй 2:0
1:0 Ксавие Маргайрас (69), 2:0 Оливер Буф (90)

Цюрих, “Лецигрунд”
Съдия: Максим Лаюшкин (Русия)

 
1.jpg1_8.jpgЛацио – Спортинг (Лисабон) 2:0
1:0 Либор Козак (42), 2:0 Джузепе Скули (55)

Рим, “Олимпико”
Съдия: Майк Дийн (Англия)