Бившият отбор на Христо Стоичков Кашива Рейсол се класира за полуфиналите на Световното клубно първенство, след като се наложи с 4:3 след дузпи над първенеца от Шампионската лига на КОНКАКАФ Монтерей. Редовното време завърши 1:1, а Азия ще има два тима на полуфиналите, след като по-рано днес континенталният шампион Ал Сад от Катар отстрани тунизийския Есперанс.
 
Бразилският нападател Леандро Домингес даде аванс на Кашива в 53-ата минута. Най-добрият футболист на Джей Лигата за приключилия сезон се разписа с удар от воле. Мексиканският Монтерей обаче изравни пет минути по-късно. Чилийският нападател Умберто Суасо-Чупете засече центриране на Сесар Делгадо отдясно. Преди това Суасо нямаше шанс, когато негов удар срещна гредата.
 
При изпълнението на дузпите Кашива Рейсол направи един пропуск чрез Танака, докато играчите на Монтерей сбъркаха на два пъти. Вратарят Таканори Сугено спаси удара на Лучо Перес, а стражът на мексиканския тим Джонатан Ороско прати топката в гредата. Риохей Каяши вкара победната дузпа за шампиона на Япония.
 
С този успех Кашива Рейсол стана третият отбор от Джей Лигата, който се класира на полуфинал на Световно клубно първенство. На 15 декември бившият тим на Христо Стоичков ще играе срещу бразилския Сантос в спор за място на финала на 18 декември. Монтерей пък ще срещне Есперанс в мач петото място на турнира.