Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо изглеждаше спокоен след загубата от Барселона с 1:3 на “Бернабеу”. След успеха каталунците излязоха на първо място с 37 точки, но с мач повече от Реал, който също има 37 точки в актива си.

“Съблекалнята е тъжна и спокойна. Преди мача казахме, че ще сме уравновесени емоционално и няма да се променим без значение дали ще поведем с шест точки или ни изравнят на върха. Ако вземем точка в Севиля, отново сме лидери", заяви Моу.

“Струваше ми се, че Меси трябваше да бъде изгонен, но съдията по-добре е видял положението. Не искам да критикувам без да видя ситуацията по телевизията, защото може да е несправедливо", каза още Жозе.

"Футболът е игра и късметът е част от нея. При 1:0 можехме да вкараме втори и фантастичен футболист като Кристиано Роналдо щеше да отбележи при нормални обстоятелства. При 2:0 сценарият щеше да е друг, защото първото полувреме беше равностойно. Вторият гол на Барса беше чист късмет, нямаше талант или грешка. А в следващата минута можехме да направим 2:2. След това имаха психологическото предимство да спечелят. Това 1:3 беше нормално. Ние имахме нова възможност да вкараме втори гол. Без съмнение шутът на Кака не влезе заради малшанс, а не заради майсторска намеса на вратаря. Без да отнемам заслугите на съперника, разликата беше късметът", допълни още Специалния.

"Не ми хареса, че ни вкараха за 1:1, когато ние владеехме ситуацията на терена. И още нещо, голът им е като всички останали, един играч – Меси, взима топката и минава почти целия терен, а ние не успяхме да го спрем. Те са спечелили повече мачове от нас, а е лесно да се анализира кой е по-добър само по резултатите. Защото минава време и хората забравят изгонването на Пепе, отменения гол на Игуаин в Барселона и оставаме само с цифрите. Без съмнение един финал важи повече от такъв мач, защото шампионатът продължава", завърши Моуриньо./БЛИЦ