500 милиона души ще наблюдават мача между Реал Мадрид и Барселона от Примера дивисион тази вечер от 23 часа българско време. Вестник "Марка" посочва, че двубоят ще бъде излъчен на седемте континента.

На терена на „Сантяго Бернабеу“ ще бъдат тримата футболисти, които са номинирани за играч номер 1 в света. Mеси и Шави, които миналата година бяха първи и втори в класацията, и Кристиано Роналдо, носителят на приза през 2008 година, са сред номинираните тази година. 17 от играчите, които ще вземат участие в мегасблъсъка тази вечер участваха във финала на последния Мондиал, а 14 от тях са актуални световни шампиони.

21 от състезателите, които ще вземат участие в двубоя са сред 55-е участници в листата на ФИФА за най-добър състав в света. От Барселона това са Валдес, Абидал, Дани Алвеш, Пике, Пуйол, Бускетс, Сеск Фабрегас, Иниеста, Хави, Меси и Давид Вия. Реал е представен от Касияс, Карвальо, Марсело,Пепе, Рамос, Шаби Алонсо, Кака, Кристиано Роналдо Бензема и Йозил.

През 2010 година треньорът на Реал Жозе Моуриньо е обявен за номер едно в света от ФИФА, а през 2009 година Хосеп Гуардиола приема приза за треньор номер 1 на Международната федерация по футболна история и статистика.

Реал (Мадрид) води класацията на най-богатите клубове в света. Бюджетът на "белите" е приблизително 440 милиона евро. Втори е Барселона с 400 милиона евро.