Президентът на Локомотив (София) Николай Гигов е огорчен от ситуацията около клуба му и най-вече от факта, че 20 години сам го издържа. Босът беше любезен да приеме няколко журналисти в офиса си, сред които и репортер на БЛИЦ, за да разясни ситуацията около случващото се с тима от "Надежда".

- Г-н Гигов, ще го има ли Локомотив (София) след Нова година?
- Локомотив (Сф) няма да го има! Вече ми писна. Закривам го! Аз още преди три месеца казах, че имам намерение да се откажа от футбола. По куп причини, една от които е базата. Защото клуб без база стои във въздуха и не виждам как може да съществува.

- Какво става при това положение?
- Какво да става? Ще се случи същото, което с Пирин (Благоевград). Отивам в БФС и връщам лиценза. Съжалявам, но наистина вече нямам сили. Толкова години си хвърлям парите на вятъра. Няма друг човек в света, който 20 години сам да издържа футболен клуб. Само аз си знам какво ми е коствало това.

- Как могат да се оправят нещата? Има ли кандидат-купувачи за Локо (Сф)?
- Ще видим какво ще стане. Трябва да изчакаме до 16-и. Тогава най-вероятно ще има някакво развитие по въпроса. Дали ще дойде друг човек на моето място, дали няма да дойде. Това е въпрос на време.

- Приехте на среща Тони Велков и лидерите на отбора. Какво им казахте?
- Обясних им какво се случва. И на тях им казах, че до 16-и може да има развитие. Тогава ще се знае какво става. 

- Не бяха в добро настроение след срещата с вас...
- И аз не съм, но какво мога да направя.

- Обиден ли сте на някого?
- Обиден съм дотолкова, че някои хора не знаят какво се случва. Други не знаят какво се дава и трети хора не знаят какво значи отбор без спонсор и без собственик. По този начин Локомотив не може да съществува, защото той е абсурден. Не може да се плащат огромни наеми, за да играем извън нашата база. За евротурнирите плащах по 38 000 лева наем на "Васил Левски" за всеки мач, за "А" група - по 18 000 лева. A идват по 300 човека. С тези пари може да се издържа някой клуб от провинцията. Надявам се до 16-и да се намери едно разумно решение затова Локомотив да продължи да съществува в различен вид от този. Аз от три месеца не съм стъпвал на стадиона, не съм ходил на мач по известни ви причини и на никого нищо не съм обещавал. Не е вярно, че съм лъгал футболистите. Никога не съм казвал кога ще се срещам с тях.

- Г-н Бойко Борисов помага на "Левски" и ЦСКА, търси им спонсори. Защо не удари едно рамо и на Локо (Сф)?
- Не знам. Той помага много в неговите възможности. Сега в момента виждате в какво състояние е държавата. Прави каквото може.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ