Тотнъм загуби на своя „Уайт Харт Лейн” от ПАОК (Солун) с 1:2 в среща от петия кръг на Група “A” и до голяма степен пропиля шансовете си за класиране на 1/16-финалите в турнира.

Още в самото начало „шпорите” бяха шокирани с два бързи гола на Димитриос Салпингидис в 6-ата минута след центриране на Георгиос Георгиадис и Стефанос Атанасиадис в 13-ата минута. Все пак лондончани намалиха резултата до 1:2 в 39-ата минута, когато хърватският национал Лука Модрич реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Константинос Стафилидси, който получи директен червен картон. Така ПАОК доигра мача в числено намален състав, но Тотнъм не се възползва от това си предимство и не можа да стигне поне до точката.

След победата си гръцкият тим си осигури класиране за 1/16-финалите на турнира, след като излезе начело в групата с актив от 11 точки. Тотнъм е със 7 пункта на трета позиция и за да продължи напред, ще трябва да победи със сериозна голова разлика Шамрок Роувърс в последния си мач, а в същото време Рубин да загуби от ПАОК в Солун. Ако обаче Рубин стигне до равенство или победи, Тотнъм ще отпадне.


тотнъм_1.jpg Тотнъм – ПАОК 1:2 paok.jpg
0:1 Димитрис Салпингидис (6), 0:2 Стефанос Атанасиадис (13), 1:2 Лука Модрич (38-дузпа)

Лондон, “Уайт Харт Лейн”
Съдия: Бас Найхуис (Холандия)