Легия (Варшава) загуби у дома от ПСВ Айндховен с класическото 0:3 в среща от петия кръг на Група “C” в турнира Лига Европа. Двубоят бе със значение за първото място в крайното класиране, след като още в миналия кръг и двата тима си бяха осигурили участие за 1/16-финалите на Лига Европа.

Българският национал Станислав Манолев игра цял мач за холандския гранд и изработи първия гол за тима си в 32-ата минута. Той проби по дясното крило, влезе в наказателното поле и опита да върне към средата пеналта. Топката обаче се отби в крака на Михал Жевлаков и влезе във вратата на Душан Куциак. След почивката в 56-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена, след като директен червен картон получи вратарят Куциак, който направи дузпа, реализирана хладнокръвно от Дрийс Мертенс за 0:2. Крайното 0:3 оформи Закария Лабиад в 68-ата минута на мача след асистенция на Джърмейн Ленс. С успеха си „филипсите” събраха актив от 13 точки и са недостижими на върха в Група “C”, докато за Легия остана второто място с актив от 9 точки. Полският тим гостува в последния кръг на третия Апоел (Тел Авив), но не може да бъде изместен от второто място в крайното класиране. ПСВ пък посреща в последния си мач Рапид (Букурещ).

В другия мач от групата Рапид (Букурещ) падна у дома от Апоел (Тел Авив) с 1:3. Още в 12-ата минута нигериецът Емануел Игибор даде преднина на гостите от Израел за 0:1, а Тото Тамуз покачи на 0:2 в 39-ата минута след хладнокръвно реализирана дузпа. Две минути преди почивката домакините намалиха чрез Киприан Деак, но в добавеното време на първата част Салим Тоама оформи крайното 1:3. През втората част на двубоя не се стигна до нови попадения. Така след успеха си Апоел (Тел Авив) излезе на трето място с 4 точки, а Рапид е на последна позиция с 3 пункта. В последния кръг румънският тим гостува на ПСВ Айндоховен, а Апоел (Тел Авив) е домакин на сигурния втори Легия (Варшава).

ГРУПА “C”
1_5.jpgРапид (Букурещ) – Апоел (Тел Авив) 1:3 1_4.jpg
0:1 Емануел Игибор (12), 0:2 Тото Тамуз (39-дузпа), 1:2 Киприан Деак (43-дузпа), 1:3 Салим Тоама (45+1)

  Букурещ, “Арена Национал”
Съдия: Жолт Сабо (Унгария)


1_6.jpgЛегия (Варшава) – ПСВ Айндховен 0:3psv.jpg
0:1 Михал Жевлаков (32-автогол), 0:2 Дрийс Мертенс (59-дузпа), 0:3 Закария Лабиад (68)

  Варшава, “Войска Полскиего”
Съдия: Фърат Айдънуш (Турция)