ЦСКА направи голяма издънка, след като не успя да победи Лудогорец на стадион “Българска армия”. Двата отбора завършиха 2:2, след като "червените" пропиляха аванс от два гола. След поделените по една точка тимът от Разград остава на върха в класирането с 36 точки, ЦСКА също има 36, но е с по-лоша голова разлика. “Червените” се виждаха победители и есенни първенци, след като водеха с 2:0 до 86-ата минута след два гола на Жуниор Мораес. Тогава обаче Кешада намали на 1:2, а Иван Стоянов със страхотно воле изравни за 2:2 в последната 90-а минута, което попари домакините.

Съдийската бригада начело с Георги Йорданов и един от страничните съдии - Николай Ангелов, се изложи тотално и поряза гостите от Разград. Именно асистент реферът Ангелов маркира несъществуваща засада на Гъргоров, който отбеляза напълно редовен гол в 34-ата минута и попадението беше отменено. Три минути след това главният съдия Георги Йорданов не даде дузпа за фаул на Костадин Стоянов срещу Марселиньо.

Треньорският тандем на ЦСКА Димитър Пенев и Драголюб Симонович заложи на същия стартов състав, който победи Литекс с 2:0 миналия кръг. На вратата се завърна титулярят Райс Мболи, който пропусна победата над Славия с 1:0 за Купата заради наказание. Отдясно в защита започна Иван Бандаловски, в центъра Костадин Стоянов и Пламен Крачунов, а отляво Румен Трифонов, който беше предпочетен пред Адемар. В халфовата линия отново играха трима дефанзивни полузащитници. Пред Тодор Янчев и Петър Стоянов действаше Борис Галчев. Тримата в атака бяха Янис Зику, Жуниор Мораес и Спас Делев.

Гостите също започнаха с традиционен състав без никакви изненади. В защита действаха отдясно Шоко, в центъра Александър Барт и Гулдан, а отляво Данчо Минев. В центъра на халфовата си партнираха Станислав Генчев и Светослав Дяков, а по крилата Михаил Александров и Марселиньо. В нападение един зад друг бяха  Емил Гъргоров и Мирослав Иванов.

Първото полувреме мина изцяло под владението на ЦСКА. Още във 2-ата минута Жуниор Мораес откри резултата. След изпълнение на корнер топката стигна до Спас Делев, който стреля от над 30 метра по земя. В наказателното поле Мораес я пресрещна, беше покрит от Шоко, и с точен удар сам срещу Голубович реализира за 1:0. Натискът на домакините продължи. В първите минути много активни бяха Зику и Мораес, добре подпомагани от Борис Галчев, както и от Бандаловски и Румен Трифонов по крилата. Защитата на Лудогорец няколко пъти панически чистеше топката, направи много грешки още в началото на атаките и създаде предпоставки за опасност пред вратата на Голубович. Единствено по-дейни в редиците на разградския тим бяха Емил Гъргоров и Шоко.

В 20-ата минута Жуниор Мораес вкара втори гол за 2:0 в полза на ЦСКА. Борис Галчев центрира от десния фланг в наказателното поле и бразилецът с прекрасен удар с глава от точката за изпълнение на дузпа прехвърли вратаря Голубович. След попадението атаките на “червените” спряха и отборът прие играта в собствената си половина. Това даде импулс в действията на Лудогорец, който започна все по-често да поглежда към Райс Мболи. В 28-ата минута Крачунов изчисти от голлинията след разбъркване в наказателното поле на ЦСКА. В 31-ата минута Янис Зику пропусна да направи 3:0, след като сам срещу Голубович не успя да го прехвърли.

До края на първото полувреме всичко по-интересно се случи пред вратата на ЦСКА. Марселиньо се разигра по лявото крило и създаде проблеми на Бандаловски. В 34-ата минута съдийската бригада отмени напълно редовен гол на Лудогорец. Михаил Александров намери Гъргоров в наказателното поле, той изскочи зад защитата и вкара във вратата на “армейците”, но страничният рефер Николай Ангелов маркира засада, която беше уважена от главния съдия Георги Йорданов. Три минути след това реферите отново сгрешиха, след като подминаха ситуация за дузпа в полза на Лудогорец. Костадин Стоянов влетя с тяло в Марселиньо в наказателното поле, но Георги Йорданов не даде наказателен удар за гостите. В 39-ата минута Райс Мболи спаси много хубав изстрел на Емил Гъргоров от пряк свободен удар. В последната минута Румен Трифонов неволно закачи глезена на Михаил Александров, който принудително беше заменен от Иван Стоянов.

Второто полувреме започна в по-леко темпо. Домакините от ЦСКА отново заложиха на по-дефанзивни действия и разчитаха на контраатаки. В 54-ата минута Марселиньо имаше шанс да реализира, след като премина с лекота Бандаловски, но стреля покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Мболи. И през втората част Спас Делев почти не игра с топката, загуби се сред защитниците на Лудогорец и не им създаде никакви проблеми. Зику и Мораес също намалиха темпото и бяха далеч от представянето си от първата част. По-активни бяха Тодор Янчев, Галчев и Петър Стоянов, които овладяха средата на терена. За Лудогорец много по-добре заигра Емил Гъргоров, който направи няколко опасни пробива, но защитата на ЦСКА се справи. След 60-ата минута гостите продължиха да държат инициативата, но опитваха с еднообразни атаки да преодолеят бранителите на “червените”. Димитър Пенев изненадващо извади Жуниор Мораес в 73-ата минута и пусна Грегъри Нелсън. Ивайло Петев смени Мирослав Иванов и пусна нападателя Кабаселе. Последва пропуск на Марселиньо, който надбяга Пламен Крачунов, но би покрай вратата на Мболи.След 75-ата минута Лудогорец натисна сериозно и последваха удари на Иван Стоянов и Шоко, които обаче не намериха целта. Треньорският щаб на ЦСКА реагира на атаките на гостите и в игра се появи Адемар на мястото на Спас Делев. Бразилецът уплътни лявата зона, където Румен Трифонов изпитваше сериозни проблеми с атаките на Иван Стоянов и Шоко.

Прибирането в собствената си половина изигра лоша шега на домакините. В 86-ата минута след центриране отдясно Тодор Янчев овладя топката в наказателното поле, опита да си я нагласи, за да я изчисти, но влезлият като резерва Жуниор Кешада му я отне и вкара за Лудогорец. Последва още по-силен масиран натиск на гостите и логично стигнаха до изравнително попадение за 2:2. В 90-ата минута защитата на ЦСКА действа като сбор от първолаци, остави Йордан Минев да центрира към Иван Стоянов, който с мощно воле разстреля Мболи за крайното 2:2./БЛИЦ

Двубоят по минути тук

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 2:2
1:0 Жуниор Мораес (2), 2:0 Жуниор Мораес (20), 2:1 Жуниор Кешада (86), 2:2 Иван Стоянов (90)

cska_logo.JPG 
ЦСКА:
92.Райс Мболи, 11.Иван Бандаловски, 66.Пламен Крачунов, 6.Костадин Стоянов, 8.Румен Трифонов (80 - Адемар), 5.Тодор Янчев, 22.Петър Стоянов, 18.Борис Галчев, 7.Спас Делев, 10.Жуниор Мораес (73 - Грегъри Нелсън), 27.Янис Зику
Резерви: 88.Благой Макенджиев, 3.Адемар, 14.Станислав Костов, 15.Станко Йовчев, 16.Александър Якимов, 20.Антон Карачанаков, 29.Грегъри Нелсън



ludogorec.JPG
Лудогорец:
1.Урош Голубович, 25.Йордан Минев, 5.Александър Барт, 33.Любомир Гулдан, 20.Шоко, 8.Станислав Генчев, 18.Светослав Дяков, 84.Марселиньо, 23.Емил Гъргоров (82 - Жуниор Кешада), 22.Мирослав Иванов (75 - Кристиян Кабаселе), 7.Михаил Александров (45 - Иван Стоянов)
Резерви: 13.Емил Михайлов, 4.Юре Травнер, 6.Николай Дюлгеров, 10.Тодор Колев, 73.Иван Стоянов, 27.Кристиян Кабаселе, 11.Жуниор Кишада


Стадион: "Българска армия" - 7000 зрители
Съдия: Георги Йорданов
Жълти картони: Пламен Крачунов, Жуниор Мораес, Петър Стоянов (ЦСКА); Светослав Дяков, Александър Барт, Емил Гъргоров (Лудогорец)