30 септ. 2008, 17:05

ЕКШЪН ВЪВ ВЕСТНИК "МЕРИДИАН МАЧ"!

Ирена Кръстева уволни главния редактор Владимир Зарков, той не иска да напуска, налага се да го извеждат с охрана, Ангел Кишин зае поста му
прочитания: 21530 | коментари: 11

 

Страхотен екшън се е разиграл в редакцията на един от водещите спортни вестници “Меридиан Мач” снощи. Собственикът на медията Ирена Кръстева е уволнила главния редактор Владимир Зарков. Първоначално тя е предложила на Владо да се разделят по взаимно съгласие, но той е отказал. Впоследствие Зарков не е пожелал да подпише заповедта на Кръстева, в която пишело, че журналистът е уволнен от “Меридиан Мач”. След разразилия се малък скандал Зарков не е искал да си тръгне, като се наложило да се намесват бодигардовете на вестник “Монитор” и “Телеграф”, които също са собственост на Кръстева. Редакциите на трите вестника се намират в ИПК “Родина”. Под сурдинка се говори, че Кръстева изпъдила Зарков заради “слугинаж срещу пари”. Отдавна се носи слух, че Владо е приближен на ръководството на ПФК Литекс. Още в началото на века той изненадващо сменил клубната си принадлежност и след като дълги години бил фен на Локо (Сф), започнал да симпатизира на ловчанлии. “Това са слухове, които някой пуска срещу Владко. Това, че той е приятел със Стойчо Стоилов, не значи нищо. Зарков е човек с остро перо и вероятно е засегнал някого”, защитиха вече бившия главен редактор на “Меридиан Мач” негови приятели.
“Абсурд е г-жа Кръстева да уволнява когото и да е било заради заповед на някой външен човек. Просто е решила, че е нужна промяна”, заявиха пък приближени на Ирен Кръстева.
Владимир Зарков работи в “Меридиан Мач” от самото създаване на вестника – още от годините преди изданието да стане ежедневник.
Новият главен редактор на “Мач” е Ангел Кишин, който е известен с отличния си стил и пълната си безпристрастност, въпреки че е привърженик на Славия. Кишин  има богат опит в журналистическата професия, след като е работил в “24 часа”, когато “часовете” имаха най-силния спортен отдел в България, и в “7 дни спорт”. До снощи той заемаше поста първи заместник главен редактор, а от днес е главен редактор на “Меридиан Мач”/БЛИЦ
Добави в Facebook11 коментара

Напиши коментар