Септември (Симитли) победи третодивизионния "Ботев" (Козлодуй) като гост и се класира на 1/8-финалите за Купата на България. Двата отбора трябваше да изпълнят общо 20 дузпи, за да излъчат победител. В редовното време резултатът беше 2:2, а в двете продължения от по 15 минути не падна попадение.

Двубоят започна добре за домакините от Козлодуй, които поведоха в резултата в 20-ата минута чрез автогол на младия играч на Септември Асен Топузов. Още до почивката обаче гостите от Симитли стигнаха до пълния обрат. В 30-ата минута Калоян Стоянов изравни от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него. В 44-ата отново той се разписа за втори път във вратата на "Ботев" (Козлодуй).

Възпитаниците на Стефан Гошев вече се виждаха победители, когато две минути преди края опитният играч на домакините Росен Каптиев изравни за 2:2. Бившият нападател на Локо (Сф) се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на гостите и реализира, което прати мача в продължения. В тях не падна гол и се стигна до дузпите. При тях драмата стана пълна и двата отбора трябваше да изпълнят общо 20 удари от бялата точка, за да излъчат победител.

За Септември пропуснаха Мангурев и Попвасилев, а домакините на три пъти въобще не улучиха вратата на Веселин Ганев и така втородивизионният тим се класира на 1/8-финалите и чака жребия в петък.