Трагичното представяне на Локомотив (София) напоследък продължи и днес в Каварна, където селекцията на Тони Велков отпадна още на 1/16-финалите за Купата на България. Двубоят завърши 1:1 в редовното време и след продължения, а тимът на Цонко Цонев се поздрави с краен успех с 5:4 след изпълнение на дузпи. За "железничарите" от бялата точка пропуснаха Преслав Йорданов и Коста Янев.

Точно преди година Локо (Сф) отново отпадна от Купата след изпълнение на дузпи, като тогава "червено-черните" бяха елиминирани на Националния стадион "Васил Левски" от адашите им Пловдив.

Днешният мач в Каварна започна отлично за "железничарите", които поведоха в резултата в 20-ата минута чрез попадение на Димитър Телкийски. Нападателят Преслав Йорданов подаде на Мечо, който прати топката в мрежата на домакините.

В началото на втората част Йорданов можеше да удвои преднината на Локо (Сф), но стражът на Калиакра Христо Бахтарлиев спаси.

В 69-ата Калиакра стигна до изравнително попадение. Вкара го Георги Кичуков. Защитата на "железничарите" действа крайно неразчетено, топката се озова в играча на Калиакра, който с удар от 12-13 метра я вкара в десния ъгъл на вратата на Галев, въпреки опита на стража на стража да избие.

До края на редовното време падна нов гол, както и след края на двете 15-минутни продължения. Така се стигна до изпълнението на дузпите, след които каварненци триумфираха. Играчите на Калиакра бяха по-точни и се разписаха Филип Филипов, Георги Коруджиев, Детелин Димитров и капитанът Иван Райчев, който отбеляза победното попадение. За домакините пропусна само Георги Кичуков, който вкара в редовното време. Любопитното е, че играчът е юноша на "железничарите".

За Локо (Сф) фатални пропуски от бялата точка направиха Преслав Йорданов и Коста Янев, докато своите изпълнения вкараха Марчо Дафчев, капитанът Кристиан Добрев и Димитър Телкийски. Така "железничарите" продължиха трагичното си представяне на всички фронтове, след като в "А" група заемат 11-ото място след поредица от слаби резултати.

КАЛИАКРА – Локомотив (Сф) 5:4 след дузпи (1:1 в ред. време и след прод.)

0:1 Димитър Телкийски (20), 1:1 Георги Кичуков (69)

при дузпите:
0:0 Преслав Йорданов пропуска от бялата точка
1:0 Цветан Филипов бележи за Калиакра
1:1 Марчо Дафчев вкарва за Локо (Сф)
2:1 Георги Коруджиев бележи за домакините
2:1 Христо Бахтарлиев спасява удара на Коста Янев
2:1 Георги Кичуков пропуска
2:2 Кристиян Добрев бележи за Локо (Сф)
3:2 Детелин Димитров вкарва за Калиакра
3:3 Димитър Телкийски бележи за "железничарите"
4:3 Капитанът на Калиакра Иван Райчев бележи и класира тима си напред в турнира