"Левски" победи с минималното 1:0 Банско и се класира на 1/8-финалите за Купата на България. Единственото попадение във вратата на втородивизионния тим вкара Иван Цветков. Опитният нападател се разписа в 33-ата минута и донесе успеха за селекцията на Николай Костов при гостуването на стадион "Свети Петър". Така за втора поредна година "Левски" елиминира Банско на 1/16-финалите за Купата. През миналия сезон "сините" надделяха с 3:1 на стадион "Свети Петър" след две попадения на Гара Дембеле и автогол на домакините.

За днешния мач треньорът на "Левски" Николай Костов не можа да разчита на няколко от основните си играчи. Наказани бяха Владимир Гаджев и Йордан Милиев, а с контузии са Дарко Тасевски, Сьорд Арс, Ларс Рисп, Симеон Райков, Мариян Огнянов и Стефан Станчев. Вратата на "сините" пази Божидар Митрев, тъй като Пламен Илиев получи почивка. В защита действаха Дъстли Мулдер, Иво Иванов, Марко Видович и Орлин Старокин. Последният игра като централен защитник, а на обичайния му пост на левия бек действа Видович.

Пред защитата в ролята си на дефанзивен халф влезе Сержиньо Грийн. Холандецът дори игра с капитанската лента през второто полувреме, тъй като Йовов беше заменен още на почивката от Лъчезар Балтанов.

Четиримата пред Грийн бяха Даниел Младенов и Тодор Христов по крилата, както и Йовов и Даниел Димов. Единственият чист нападател на "Левски" в днешната среща беше Иван Цветков, който вкара и единственото попадение в мача, а и друг негов гол не беше зачетен.

Треньорът на Банско и легенда на "Левски" Войн Войнов разчита на юношите на "сините" Павел Петков и Георги Ангелов. Вратата на втородивизионния тим пък пази опитният страж Тодор Кючуков, който беше с фланелка на Тотнъм. Играчите от Банско не се стреснаха от класния си противник и се противопоставиха успешно на "сините".

Домакините дори започнаха по-активно мача. В 5-ата минута изстрел на Павел Петков беше уловен от Митрев. В 9-ата избраниците на Войн Войнов проведоха опасна атака, топката беше подадена в наказателното поле на "сините", но Георги Ангелов не успя да затрудни Митрев. "Левски" постепенно изравни играта и дори започна да надиграва противника си. Атаките към вратата на Банско зачестиха и попадението не закъсня. В 32-ата минута Иван Цветков пое топката на границата на наказателното поле след подаване на Христо Йовов, финтира няколко играчи на домакините, както и вратаря Тодор Кючуков, за да прати кълбото в мрежата му - 1:0.

В 35-ата попадение на Цветков беше правилно отменено заради засада. Малко преди почивката Банско направи две добри атаки, но Калайджиев и Петков не успяха да шутират точно.

След почивката "сините" диктуваха играта, но ново попадение в мрежата на домакините не падаше. В 88-ата минута все пак Даниел Младенов прати топката в мрежата на Банско, но отново беше маркирана засада.

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
5 - Остро центриране на Павел Петков, Божидар Митрев лови топката.
7 - Домакините изпълниха два корнера пред вратата на Митрев, без опасност за "сините".
9 - Юношата на "Левски" Георги Ангелов получи топката в наказателното поле на гостите, но не успя да нанесе точен удар.
18 - Първи удар към вратата на Банско. Даниел Младенов стреля, Тодор Кючуков лови.
19 - Иван Цветков засича с глава центрираната от Марко Видович топка, изпраща я в аут.
33 - topka.jpg ГОЛ! "Левски" повежда в резултата - 0:1! Иван Цветков бележи. Опитният нападател пое топката на границата на наказателното поле след подаване на Христо Йовов, финтира няколко играчи на Банско, както и вратаря Тодор Кючуков, за да прати кълбото в мрежата му.
35 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Цветков отново бележи, но това му попадение не е зачетено заради засада.
41 - Слави Шопов центрира към Георги Калайджиев, който от изгодна позиция не успя да вкара с глава.
44 - Добър пробив на Павел Петков, юношата на "Левски" обаче не можа да накаже бившия си клуб, изпращайки топката в аут. 
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Треньорът на "Левски" Николай Костов извършва първа смяна. Мястото на Йовов заема Лъчезар Балтанов.
46 - Павел Петков преодоля Марко Видович и подаде на Георги Калайджиев, който стреля, Митрев спаси.
64 - smqna.jpg Първа смяна за домакините, Крушовски отстъпва мястото си на Васил Панайотов.
66 - Отлична намеса на Кючуков. Стражът на Банско спаси силен изстрел на Иван Цветков.
71 - Митрев спасява далечен удар на Васил Панайотов.
72 - smqna.jpg Тони Калво влиза в игра за "Левски", Тодор Христов напуска терена.
74 - smqna.jpg Калайджиев отстъпва мястото си на Давид Гълъбов.
74 - Удар на Калво е избит в ъглов удар от бранител на Банско.
78 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го Иво Иванов, който фаулира Гълъбов.
80 - smqna.jpg Последна смяна в състава на "Левски". Александър Башлиев влиза на мястото на Марко Видович.
84 - smqna.jpg Треньорът на Банско Войн Войнов извършва последната си смяна. Мястото на Вайс Кьосов заема Георги Кавръков.
86 - jalt.jpg Иван Топузов фаулира Иван Цветков и получава жълт картон.
88 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Даниел Младенов изпраща топката във вратата на домакините, маркирана е засада.
90 - jalt.jpg Жълт картон за Тони Калво, който влезе грубо в краката на Слави Шопов.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. "Левски" победи Банско с 1:0.

БАНСКО - "ЛЕВСКИ" 0:1
0:1 Иван Цветков (33)
2_3.jpg
БАНСКО: 1.Тодор Кючуков, 14.Иван Топузов, 3.Костадин Слаев, 15.Димитър Крушовски (64-9.Васил Панайотов), 5.Васил Туджаров, 22.Павел Петков, 10.Георги Калайджиев (74-11.Давид Гълъбов), 16.Вайс Кьосов (84-7.Георги Кавръков), 18.Георги Ангелов, 21.Благой Наков, 17.Слави Шопов
Резерви: 25.Костадин Янев, 2.Йордан Лечов, 7.Георги Кавръков, 11.Давид Гълъбов, 19.Петьо Динков, 8.Юлиан Колушев, 9.Васил Панайотов
Треньор: Войн Войнов
Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ": 24.Божидар Митрев, 2.Дъстли Мулдер, 5.Иво Иванов, 6.Орлин Старокин, 14.Марко Видович (80-20.Александър Башлиев), 7.Даниел Димов, 3.Сержиньо Грийн, 10.Христо Йовов (46-30.Лъчезар Балтанов), 17.Даниел Младенов, 21.Тодор Христов (72-8.Тони Калво), 19.Иван Цветков
Резерви: 23.Пламен Илиев, 20.Александър Башлиев, 15.Асен Георгиев, 30.Лъчезар Балтанов, 8.Тони Калво, 26.Тодор Чаворски
Треньор: Николай Костов

Банско,
стадион "Свети Петър"
Съдия: Ахмед Ахмед
Жълти картони: Иван Топузов (Банско); Иво Иванов, Тони Калво ("Левски")