Родена е на 4 април 1972 година в София. Има сестра-близначка, която се казва Диана. На седемгодишна възраст заедно с родителите си се мести в Кърджали, но после отново се завръща в София. Прекарва по-голяма част от детството си в хасковското село Мандра, откъдето родом е майка й Веска Георгиева.
 
Преди да се качи на ринга, Десислава сменя няколко спорта, които впоследствие й помагат в бокса. Най-напред тя се пробва в леката атлетика и започва да тренира в Кърджали. След като се преселва отново в София, провежда тренировки на стадион "Българска армия". Малко по-късно зарязва пистата. Когато е в 7-и клас, Деси сменя спринтовете с джудото. Печели куп награди. Бързо обаче губи интерес към схватките на татамито и в средата на 80-те се записва на таекуон-до.
 
Един от треньорите й е застреляният в първите години след 10 ноември доцент Цветан Цветанов, който обаче измамил Деси. Наставникът се обадил на майката да му занесе снимки на дъщеря си, за да й извади задграничен паспорт за състезание в Канада. Накрая вместо Деси той завел 6-годишния си син на екскурзия отвъд Океана. Друг негов колега емигрира след турнира. Вместо него на тайните на корейското бойно изкуство я учи архонт Слави Бинев. Първият медал, който печели на таекуон-до, Десислава носи в Мандра и го подарява на дядо си Димитър.
 
Сред интересите на Деси е и медицината, която смята да следва. Изненадващо обаче вместо медицина Деси завършва кинезитерапия във ВИФ (сега НСА) през 1990 година.
 
За кратко като студентка пробва каратето и кикбокса, а покрай свои колеги стъпва за първи път на ринга. Познат на треньора й мениджър я урежда в Германия.
Немците променят името й понеже им било трудно да го произнесат. Прекръстват я на Дейзи Ланг. Ланг (Дългата), защото е висока 175 см, а останалите й съпернички в категория "лек петел" били максимум 165. В Германия започва уникалната й кариера. Впоследствие Деси стига и до Лос Анджелис, където е изключително тачена от местния хайлайф. Включително и в Холивуд, където се сприятелява с доста известни актьори. Между тях е Силвестър Сталоун (на снимката). 
 
Преди да започне кариерата си в кик-бокса, тя е световен шампион по карате 1995 г. След това започват успехите и на ринга. Става световен шампиони в суперкатегория петел през 1999, 2000, 2001, 2002 и 2003 година.  
Дейзи Ланг има боксов рекорд от 19 победи, 1 равенство и 3 загуби, със 7 победи с нокаут.